Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ελβετία – Ισπανία: “Φούρια ρόχα” όνομα και πράγμα

Με ένα εξόχως αλλά και μονομερώς χορταστικό παιχνίδι ξεκίνησε η φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, καθώς η ορεξάτες Ισπανίδες δεν αντιμετώπισαν κάποια δυσκολία απέναντι στην Ελβετία στην προσπάθεια τους για πρόκριση στην επόμενη φάση κερδίζοντας την με 1-5.

Οι πολλά υποσχόμενες Ελβετίδες μπήκαν στον αγώνα όντας αυτές που έχουν το ρόλο του αουτσάιντερ της αναμέτρησης, καθώς η Ισπανία αποτελεί μια από τις πολύ μεγάλες δυνάμεις και του ποδοσφαίρου γυναικών. Η “ρόχα” μάλιστα θα το επιβεβαίωνε μάλιστα αυτό πάρα πολύ γρήγορα. Αφού όντας κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό κατάφερε μόλις στο 5′ να βρει το πρώτο της τέρμα και στο 17′ το δεύτερο. Ενδιάμεσα δέχθηκε ένα γκολ από το ακατανόητο και λανθασμένο γύρισμα της Κοδίνα προς την τερματοφύλακα της, αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας “συρρίκνωσε” τον κίνδυνο σκοράροντας τρεις ακόμα φορές μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και μην επιτρέποντας στις αντιπάλους να έχουν ουσιαστικά επικίνδυνες στιγμές μπροστά στην εστία της. Το σκορ έκλεισε στο 70ο λεπτό από την Ερμόσο που πλάσαρε με περίσσια άνεση την αντίπαλη πορτιέρο.

Η “ρόχα” λοιπόν είναι αυτή που κάνει το πρώτο βήμα προς τον μεγάλο στόχο και παράλληλα το δικό της “statement” προς πάσα κατεύθυνση. Οι κύριες από την Ιβηρική έδειξαν με την πρώτη ευκαιρία αυτό που γράψαμε και στο κείμενο που σας σύστησε τα ζευγάρια της τρέχουσας φάσης. Ότι δηλαδή είναι έτοιμες για κάτι πολύ σπουδαίο γα το γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας.

Γκολ πέρα από την Ερμόσο πέτυχαν και οι Μπονμάτι (5′, 36′) και Ρεδόνδο (17′). Ενώ δεύτερο δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά στη σωστή εστία πέτυχε και Κοδίνα (11′ αυτογκόλ, 45′).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ