Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αγγλία – Νιγηρία: Δύσκολο βράδυ αλλά πρόκριση για τις “λέαινες” της Βίγκμαν

Το ταξίδι προς την κορυφή του κόσμου συνεχίζεται για τις Αγγλίδες που κράτησαν για λίγο την ανάσα τους και φόρτωσαν τις δικές τους ψυχές αλλά και των οπαδών τους με αγωνία μέχρι να επικρατήσουν τελικά της Νιγηρίας.

Για δεύτερο σερί ματς στα νοκ άουτ αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Εκεί όπου Αγγλία και Νιγηρία θα έλυνε τος διαφορές που δεν μπόρεσαν να διευθετήσουν σε 120 λεπτά αγώνα.

Ενός αγώνα που ξεκίνησε με το αουτσάιντερ για πρώτη φορά να βγαίνει στο γήπεδο αποφασισμένο να δείξει τα δόντια του από την αρχή. Ενδεικτικό αυτού είναι τα εφτά σουτ των Νιγηριανών στα πρώτα 20 λεπτά της συνάντησης. Αριθμός που για την Αγγλία σήμανε πως έχει δεχθεί στο 1/4 του πρώτου της νοκ άουτ τον ίδιο αριθμό σουτ που δέχθηκε σε καθένα από τα δύο ενενηντάλεπτα της με την Αϊτή και την Κίνα. Το ακόμα δραματικότερο βέβαια είναι ότι αυτό έχει συμβεί απέναντι στις Αφρικανές με το δοκάρι να τις έχει σταματήσει ήδη μια φορά από το να προηγηθούν έναντι των Πρωταθλητριών Ευρώπης. Η απάντηση των κοριτσιών από τη “πατρίδα” του ποδοσφαίρου ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα όταν οι Ντέλι και Γκρίνγουντ δημιούργησαν μια υψηλής τεχνικής επικίνδυνη στιγμή, η οποία ωστόσο δεν απέβη αρκετή για το τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος από εκείνες και τις συμπαίκτριες τους. Ακολούθως και με τις κοπέλες από την βορειοδυτική Ευρώπη να παραμένουν στο προσκήνιο, ένα πέναλτι επιχείρησε να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη συνάντηση. με τη συμπλήρωση ενός μισαώρου. Παρά ταύτα η αρχική του υπόδειξη πάρθηκε πίσω από την διαιτήτρια οριστικοποιώντας τη “λευκή” ισοπαλία ως το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στη συνέχεια και με την επαναφορά των παικτριών στο χορτάρι είδαμε τους θηλυκούς “αετούς” από την Αφρική να επανακτούν την χαμένη τους δυναμική δηλώνοντας μάλιστα την επιστροφή τους με ένα ακόμα εντυπωσιακό δοκάρι στο 47′. Για να συνεχιστεί ο αγώνας με μια εκπληκτική απόκρουση της Ναντόνζι σε κεφαλιά της Ντέλι από κοντά στο 76′. Για να κλείσει το ενενηντάλεπτο με μια ανόητη κόκκινη της Λορίν Τζέιμς στο 87′.

Περνώντας πλέον στην παράταση ήταν και πάλι οι κοπέλες από τα πατρικά χώματα του Βίκτορ Οσιμέν εκείνες που είχαν τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο έξτρα τριαντάλεπτο, η οποία κατέληξε εκτός εστίας.

Τα πέναλτι ήταν πια εδώ προκειμένου να απαντήσουν στο δίλημμα “λέαινες” ή “σούπερ αετοί”; Οι πρώτες προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο. Η Αλόζι που εκτέλεσε δεύτερη για τις Αφρικανές έστειλε τη μπάλα ψηλά και μακριά από τα δίχτυα για να έρθουν οι Ίνγκλαντ και Ντέιλι και να στείλουν επιτέλους τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ατζιμπάντε και Γκρίνγουντ έβαλαν κι αυτές το λιθαράκι τους για το καλύτερο δυνατό για τις ομάδες τους. Όπως και η Ουτσέιμπε. Για να έρθει η Κλόε Κέλι που το ‘χει η μοίρα της να κρίνει τα μεγάλα παιχνίδια της χώρας της και να βάλει την υπογραφή της στην ταραχώδη πρόκριση της.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν καταλήξαμε στην τεράστια πρόκριση των Αγγλίδων που κοιτούν από εδώ και στο εξής προς τη Τζαμάικα ή την Κολομβία που πρόκειται να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ