Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αναζητά «διπλό»-πρόκριση στο Στράτφορντσαιρ

Μετά την νίκη στην πρώτη αγωνιστική της Championship, η Λέστερ αγωνίζεται στο Carabao Cup απέναντι στην Μπάρτον μέσα στο «Pirelli Stadium», με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του δεσμού (22:00).

Οι «Αλεπούδες» έδειξαν την δυναμική τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς επέστρεψαν από το εις βάρος τους σκορ και εξασφάλισαν τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Κόβεντρι Σίτι, στο «King Power Stadium». Αυτό το τρίποντο έδωσε τεράστια ψυχολογία, στον αγώνα που καλείται να δώσει ο οργανισμός, για την επιστροφή του στα σαλόνια της Premier League.

Η Μπάρτον δεν είχε εντυπωσιάσει την προηγούμενη σεζόν, όταν τερμάτισε στην 15η θέση της League One, καθώς συγκέντρωσε 56 βαθμούς σε συνολικα 46 αγώνες. Την φετινή σεζόν, ελπίζει σε μια καλύτερη σεζόν. Στην φετινή χρονιά, έχασε στην πρώτη αγωνιστική με 2-0 εκτός έδρας από την Μπλάκπουλ.

Οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν και ένα…«μεθυστικό» παρατσούκλι. Ονομάζονται «ζυθοποιείς» (The Brewers). Προέρχεται από τη μεγάλη παράδοση της πόλης στην παραγωγή μπύρας. Πρέπει να τονιστεί και ο αυτοσαρκασμός των ανθρώπων της ομάδας που για έμβλημα έχουν ένα ανθρωπάκι με τη γνωστή «μπυροκοιλιά» να κλωτσάει μια μπάλα. Τα χρώματα της ομάδας θυμίζουν έντονα ποτήρι μπύρας αφού είναι το κίτρινο, το μαύρο και το λευκό.

Ο 21χρονος μέσος της Λέστερ, Κέισι Μακατίρ είπε πριν την σημερινή αναμέτρηση:

«Θα περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ματς φέτος. Απλά πρέπει να πάμε εκεί και να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ