Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Carabao Cup: Στο Μέρσεϊσαϊντ θα ταξιδέψουν οι «Αλεπούδες» (pics)

Μετά την πρόκριση επί της Μπάρτον χθες το βράδυ, η Λέστερ έμαθε τον αντίπαλο της για την επόμενη φάση του Carabao Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρανμίρ Ρόβερς, της οποίας η ιστορία παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.

Η Τρανμίρ Ρόβερς είναι σύλλογος που ιδρύθηκε το 1884. Έχει έδρα το «Prenton Park» στο Μπίρκενχεντ του Μέρσεϊσάιντ και αγωνίζεται στη Football League Two. Ο σύλλογος έχει τρία παρατσούκλια με το ένα ειδικά να σηκώνει αρκετή συζήτηση. Είναι το «σούπερ λευκός στρατός» (Super White Army). Το συγκεκριμένο παρατσούκλι οφείλεται στη δεκαετία του ’60. Τότε η ομάδα άλλαξε χρώμα φανέλας από μπλε σε λευκό για να έχει ένα πιο «καθαρό» χρώμα και να διαφέρει από τη γειτονική Εβερτον. Επίσης οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν το χρώμα να γίνει σημείο αναφοράς.

Ωστόσο το αμφιλεγόμενο «σούπερ λευκός στρατός» τα τελευταία χρόνια άλλοι φίλαθλοι και ιδιαίτερα οι ομοσπονδίες (εθνικές και διεθνεις) το αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και αμφισβήτηση λόγω της αντιρατσιστικής καμπάνιας. Όμως όταν δημιουργήθηκε αλλά και σήμερα δεν είχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο. Τέλος, υπάρχει και το παρατσούκλι οι «λευκοί» (The Whites) από τις εμφανίσεις και το «ρόβερς» (Rovers).

Αγωνιστικά, η ιστορία της ομάδας περιλαμβάνει τόσο καλές όσο και δύσκολες στιγμές. Τη δεκαετία του 1990 η ομάδα βρισκόταν στην δεύτερη και την τρίτη κατηγορία, μερικές φορές πλησιάζοντας την άνοδο στην Premier League. Την περίοδο 2000-2001 παρουσιάστηκε ιδιαίτερα καλή στις εμφανίσεις της στο FA Cup όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Ωστόσο, από το 2015 και μετά αγωνίζεται συνεχόμενα στην League Two. Παρά την συνεχόμενη παρουσία της στις χαμηλές κατηγορίες, οι φίλαθλοι συνεχίζουν να στηρίζουν με όλη τους την δύναμη και όπως δηλώνουν «θέλουν να την δουν μία μέρα στην μεγάλη κατηγορία.»

Η ιστορία αλλά και η δυναμική των δύο ομάδων δείχνει πως η Λέστερ είναι ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ