Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγγλία – Κολομβία: “Δάγκωσαν” όταν έπρεπε και έφυγαν για τον ημιτελικό οι “λέαινες”

Αγχώθηκαν, επέστρεψαν και στο τέλος προκρίθηκαν χωρίς πολλά πολλά οι πεισμωμένες παίκτριες της Σαρίνας Βίγκμαν.

Είμαστε εδώ έστω και με κάποια καθυστέρηση για να μιλήσουμε για τον αγώνα, ο οποίος ακολούθησε μετά το θρίλερ που εξελίχθηκε στο Μπρισμπέιν ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Γαλλία.

Πλέον στο γήπεδο που έπαιρνε θέση στην οθόνη μας παρατάσσονταν η Αγγλία και η Κολομβία προκειμένου οι μεν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την κορυφή και οι δε να πραγματοποιήσουν τη νεότερη “μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της”. Αυτό μάλιστα εκφράστηκε και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όπου έτερες προσπαθούσαν ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο να επιβληθούν της αντιπάλου τους. Εντονότερα εκφράστηκε αυτό μάλιστα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Όταν στο 44′ η Σάντος κρέμασε την Ερπς με ένα σουτ που μπορεί να χαρακτηριστεί από ιδιοφυές ως και εξαιρετικά τυχαίο. Για να κορυφωθεί το ντελίριο της δραματικότητας στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων που οι Κολομβιανές δεν αποσόβησαν μια υποσχόμενη αγγλική επίθεση όταν μπορούσαν. Και έτσι η Χεμπ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Πέρες που δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει. Η ισοπαλία ήταν πια το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Για να περάσουμε στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, το οποίο στερήθηκε πλούσιας δράσης και χαρακτηρίστηκε από την κυνικότητα με την οποία οι Αγγλίδες σκόραραν με τη Ρουσό στο 63′ και έπειτα συντήρησαν την επιθυμητή για εκείνες έκβαση του αγώνα.

Αυτό που τώρα έρχεται για τις ιδαίτερα πεινασμένες “λέαινες” είναι το πολύ υψηλό “εμπόδιο” της Αυστραλίας που με τόλμη κοίτα και αυτή πολύ ψηλά.

Το πανέμορφο εικαστικό της αγγλικής ομοσπονδίας για το επίτευγμα των κοριτσιών της:

Photo credits: England (IG account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ