Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Μαντσίνι

Την παραίτησή του από τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας υπόβαλε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με την πρώτη να ψάχνει άμεσα τον αντικαταστάτη του και το γεγονός να γνωστοποιείται το μεσημέρι της Κυριακής (13/08).

Ο 58χρονος πολύπειρος τεχνικός απομακρύνθηκε από την θέση του το Σάββατο (12/08), με την Ομοσπονδία να κάνει αποδεκτή την απόφασή του.

Η συνεργασία των δύο πλευρών άρχισε το 2018 κερδίζοντας το Euro 2021 και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες.

Το όνομα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ακούγεται αρκετά, με την Εθνική Ιταλίας να υποστηρίζει πως σύντομα θα υπάρξει ο διάδοχος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: 

“Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι έλαβε γνώση της παραίτησης του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, η οποία ελήφθη χθες αργά το βράδυ.

Έτσι, κλείνει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία των Ατζούρι, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκε με τον τελικό του Nations League 2023 και, ενδιάμεσα, με την κατάκτηση του Euro 2020, έναν θρίαμβο που κατακτήθηκε από μια ομάδα στην οποία όλα τα άτομα ήξεραν να γίνονται ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αναμετρήσεις για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024 (10 και 12 Σεπτεμβρίου με Βόρεια Μακεδονία και Ουκρανία), η FIGC θα κοινοποιήσει το όνομα του νέου εθνικού προπονητή τις επόμενες ημέρες”.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ