Η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από το τρεμπλ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης, σε έναν συναρπαστικό αγώνα με αντίπαλο τη Σεβίλλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 5-4.
Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε ισόπαλη 1-1, με τους «πολίτες» να μένουν πίσω στο σκορ από την κάτοχο του Europa League με το γκολ του Εν Νεσίρι (25′), ενώ ο Πάλμερ ισοφάρισε στο 63ο λεπτό για να οδηγηθούμε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς στο Super Cup δεν υπάρχει παράταση.
Η σειρά των πέναλτι:
- Εύστοχος ο Χάλαντ, 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι
- Εύστοχος ο Οκάμπος, ισοφαρίζει σε 1-1 η Σεβίλλη
- Εύστοχος ο Άλβαρες, 2-1 η Μάντσεστερ Σίτι
- Εύστοχος ο Ράφα Μιρ, ισοφαρίζει σε 2-2 η Σεβίλλη
- Εύστοχος ο Κόβατσιτς, 3-2 η Μάντσεστερ Σίτι
- Εύστοχος ο Ράκιτιτς, ισοφαρίζει σε 3-3 η Σεβίλλη
- Εύστοχος ο Γκρίλις, 4-3 η Μάντσεστερ Σίτι
- Εύστοχος ο Μοντιέλ, ισοφαρίζει σε 4-4 η Σεβίλλη
- Εύστοχος ο Γουόκερ, 5-4 η Μάντσεστερ Σίτι
- Άστοχος ο Γκούντελι, καθώς στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Άκε, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Φόντεν, Πάλμερ (85′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ.
Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας (83′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια, Χορδάν, Ράκιτιτς, Τόρες (74′ Σάντσεθ), Οκάμπος, Λαμέλα (90+3′ Σούσο), Εν Νεσίρι (90+3′ Μιρ).
* Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.