Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τρίποντο στην πρεμιέρα, με εικόνα που προβλημάτισε

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Πανσερραϊκό των 10 παικτών, όμως εν τέλει πήρε το τρίποντο με τα γκολ των Μπιέλ και Ελ Αραμπί να χωρίζουν τις δύο ομάδες (2-0) και οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με νίκη τις εγχώριες υποχρεώσεις τους πριν το παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι.

Από νωρίς ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα στην αναμέτρηση, αφού ο Χάγιεκ ανέτρεψε τον Μπιέλ ενώ έβγαινε σε τετ α τετ και ο αμυντικός του Πανσερραϊκού άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο έκανε δύσκολη τη συνέχεια για τους φιλοξενούμενους, με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το δοκάρι του Καρβάλιο στο 9′ και οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Μασούρα στο 21′ με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ και στο 25′ με την μπάλα να περνά παράλληλα από την κενή εστία του Τσοβάν, κράτησαν το ματς στο 0-0. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε πιέζει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να βρει το γκολ και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν ως μοναδική καλή στιγμή το μακρινό σουτ του Στάικου στο 33′, που μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Ο Μαρτίνεθ βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, οδηγήθηκε σε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν ένα βήμα πριν το γκολ. Το χέρι του Καμαρά στην περιοχή, έδωσε πέναλτι στον Πανσερραϊκό, με τον Άλεξιτς να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και έτσι να χάνεται μια σπουδαία ευκαιρία για τα «λιοντάρια» στο 54′.

Στο 63′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό με τον Μπιέλ. Ο Ροντινέι πάσαρε, ο Μπιέλ κατέβασε και με ένα δυνατό σουτ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για το 1-0. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση, που τελικά ήρθε στο 87′. Ο Πεταυράκης έσπρωξε τον Φουρτούνη στην περιοχή, ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ελ Αραμπί το μετέτρεψε σε γκολ για να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει το τρίποντο για την ομάδα του.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ραμόν (46′ Κίνι), Ρέτσος, Ντόι, Ροντινέι, Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Καρβάλιο (46′ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Μασούρας (46′ Σκάρπα), Ελ Αραμπί

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσοβάν, Ντανκερλούι, Χάγιεκ, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Στάικος (76’Ουεντραόγκο), Θυμιάνης, Πηλέας (76′ Μασκανάκης), Μούργος (38′ Τόμας), Χατζηστραβός (59′ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (60′ Γούλερι)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ