Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Το Μουντιάλ τελείωσε, αρχίζει το Nations League!

Το γυναικείο ποδόσφαιρο που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας τον τελευταίο μήνα μέσω του συναρπαστικού Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργανώθηκε στα εδάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, όλα ξαποστάσει λιγάκι και θα επιστρέψει το Σεπτέμβριο για τη νέα σεζόν προσθέτοντας πια στην καθημερινότητα του και το γνωστό σε όλους Nations League.

Η “Λίγκα των Εθνών”, όπως θα το λέγαμε στα ελληνικά, μετά την επιτυχία που γνωρίζει στα πρώτα χρόνια διεξαγωγής της στο ανδρικό ποδόσφαιρο εξαπλώνεται πια και στο γυναικείο θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να ζήσουν το όνειρο μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Από αυτό, εξυπακούεται πως έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί και η Εθνική μας Ομάδα, η οποία έχει πια στις τάξεις της αξιόλογες παίκτριες με εμπειρία από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η χώρα μας δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προκριθεί σε κάποιο σπουδαίο τουρνουά. Πλέον όμως ο ζήλος που αναμειγνύεται με την ποιότητα καθιστά την ευκαιρία του Nations League όλο και πιο μεγάλη.

Σχετικά με τους κανόνες τώρα, δεν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτά που ήδη ξέρουμε. Αφού όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, οι πρώτες τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν σε ένα FINAL 4 προκειμένου να αναδειχθεί η κορυφαία της διοργάνωσης. Ενώ θα διεξαχθεί και μικρός τελικός.

Έπειτα, στη δεύτερη κατηγορία ισχύουν και πάλι τα καθιερωμένα. Οι πρώτοι κάθε ομίλου θα προσαχθούν στην κορυφαία κατηγορία και συγχρόνως θα κλείσουν θέση για έναν αγώνα μπαράζ με τους αντίστοιχους πρώτους από τους ομίλους του τρίτου γκρουπ. Βέβαια τα μπαράζ αυτά θα διεξαχθούν αν και εφόσον οι ομάδες που κατέχουν τις ανάλογες θέσεις δεν καταφέρουν να προκριθούν στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσω των “πατροπαράδοτων” προκριματικών.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι η Εθνική μας βρίσκεται στον τρίτο όμιλο του δεύτερου γκρουπ και η Κύπρος που επίσης συμμετέχει στη διοργάνωση και συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο του τρίτου γκρουπ.

Η συνολική αποτύπωση των γκρουπ του Nations League που οδηγούν στο EURO 2025 που θα διεξαχθεί στην Ελβετία τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς:

Photo credits: UEFA Women’s EURO (Facebook account)

Photo credits: UEFA Women’s EURO (Facebook account)

Photo credits: UEFA Women’s EURO (Facebook account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ