Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023: Η πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές 5η ημέρα και τα πρώτα αποτελέσματα

Είδαμε Τεντόγλου, Καραλή, Τζένγκο και Εμμανουηλίδου και πλέον περιμένουμε να μάθουμε που θα φτάσει η Σταματία Σκαρβέλη με τη σφύρα της.

Η καθόλου αμελητέα εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης συνεχίζεται για μια ακόμα ημέρα. Σήμερα είδαμε τον πιο χαλαρό τύπο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, Μίλτο Τεντόγλου να κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος του.

Ωστόσο, δεν ήταν αντίστοιχη η συνέχεια στον ακοντισμό και το άλμα επί κοντώ όπου η Ελίνα Τζένγκο και ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφεραν να προκριθούν στο τελικό με προσπαθείς πολύ κάτω από το όριο πρόκρισης.

Παρά ταύτα τα προσχήματα ήρθε να περισώσει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η οποία στην πρώτη της εμφάνιση όχι μόνο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά γενικότερα σε μεγάλη διοργάνωση, κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό των 200μ. καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στη σειρά της.

Ενώ η τελευταία γαλανόλευκη “πινελιά” της ημέρας θα έρθει από την Σταματία Σκαρβέλη, η οποία αγωνιζόμενη στις 20:00 το απόγευμα καλείται να μεταστρέψει το πρόσημο της ημέρας από ουδέτερο σε θετικό.

Οι επιδόσεις των αθλητών μας σε σχέση με τα όρια πρόκρισης στον εκάστοτε τελικό:

Μίλτος Τεντόγλου: 8.25/8.15 (Μήκος)

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου: 23″/Παρουσία στην πρώτη τετράδα της σειράς

Εμμανουήλ Καραλής: -/5.85

Ελίνα Τζένγκο: 54.27/61.50

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ