Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

FIBA WORLD CUP 2023: Τα πρώιμα “μετάλλια” της απένειμε η παγκόσμια ομοσπονδία

Όπως πια συνηθίζεται στον καιρό των social media, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δημοσίευσε για ακόμα μια φορά το δικό της power ranking θέλοντας να μας προϊδεάσει για το τι πρόκειται να δούμε στα παρκέ των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της FIBA πιστεύουν ότι η Team USA είναι ακλόνητο φαβορί για το χρυσό και την κατάκτηση του τροπαίου. Την ίδια ώρα που η Γερμανία φιγουράρει στη δεύτερη θέση κερδίζοντας τρεις μετά τα φιλικά με τους Αμερικανούς και τους Έλληνες στο Άμπου Ντάμπι όπου ήταν άκρως ανταγωνιστική και επιβλητική. Το “βάθρο” συμπληρώνει η Γαλλία που δεδομένα υπάρχει στις πρώτες τρεις θέσεις εδώ και καιρό. Ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η για λίγες ακόμα ημέρες εστεμμένη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία και ο πιο φιλόδοξος και επικίνδυνος από ποτέ Καναδάς.

Στο έξι την εμφάνιση της κάνει η πάντα σκληροτράχηλη Αυστραλία που στις τελευταίες διοργανώσεις έχει αναβαθμίσει εν πολλοίς το status της. Για να ακολουθήσει η τριπλή ευρωπαϊκή εκπροσώπηση από Ιταλία, Σλοβενία και Σερβία κατά σειρα. Τη δεκάδα κλείνει η Δομινικανή Δημοκρατία που με την προσθήκη των Καρλ Άντονι Τάουνς και Αλ Χόρφορντ μπορεί να ελπίζει και να διεκδικεί με θάρρος και αρκετές πιθανότητες το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ενώ πέρα από τους προαναφερθέντες θέση στη δωδεκάδα που παρουσιάζει η παγκόσμια ομοσπονδία έχουν θέση και η Βραζιλία με τη Φινλανδία που βρίσκονται στο έντεκα και το δώδεκα με σύνολα γεμάτα εμπειρία και πασπαλισμένα με “αστερόσκονη” και ταλέντο NBA.

Τέλος, στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA μέσα από το λογαριασμό της διοργάνωσης βλέπουμε πως απουσιάζει η Ελλάδα. Κάτι που μόνο άδικο δεν είναι. Καθώς η Εθνική μας στερείται όλα εκείνα τα πρόσωπα που την ανεβάζουν επίπεδο. Προεξάρχοντος του Γιάννη Αντετοκούμπο.

Η σχετική φωτογραφία:

Photo credits: FIBA World Cup 2023 (IG account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ