Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γλίτωσε στο τέλος τα χειρότερα η ΑΕΚ – «Καμπανάκι» πριν την Αντβέρπ

Τα «Λιοντάρια» έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΚ και «χτύπησαν» καμπανάκι λίγο πριν το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αντβέρπ – Η Ένωση γλίτωσε στο τέλος τα χειρότερα με γκολ του Γκατσίνοβιτς και πήρε την ισοπαλία στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος (1-1) απέναντι στον δυναμικό και επικίνδυνο, όπως αποδείχτηκε Πανσερραϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι σόκαραν την ΑΕΚ, αφού από το πρώτο μόλις λεπτό πάτησαν στην περιοχή της Ένωσης, ο Πηλέας έβγαλε τη σέντρα και ο Άλεξσιτς με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη για το 0-1. Η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Χοβάν με κύριο πρωταγωνιστή τον Φαν Βέερτ στο 4′ και στο 7′ να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει την αναμέτρηση. Ενώ η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει για να επιστρέψει στο ματς με Ελίασον και Φαν Βέερτ, ο διαιτητής Γκορτσίλας έδωσε πέναλτι στην Ένωση για χέρι του Ουεντραόγκο στο 23ο λεπτό, αλλά μέσω VAR ακυρώθηκε.

Ο Πανσερραϊκός έβγαλε και εκείνος τη δική του καλή στιγμή μετά το γκολ στο 28′, αλλά ο Άλεξσιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη και έστειλε τη μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πισάρο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε ξανά για πέναλτι στην εξέλιξη της φάσης, χωρίς να υπάρχει κάτι. Πέναλτι ζήτησε και ο Πανσερραϊκός για μαρκάρισμα πάνω στον Πήλεα, χωρίς όμως να δοθεί και σε αυτή τη φάση κάτι από τον διαιτητή. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ίδιο ρυθμό και την ΑΕΚ να έχει κάποιες καλές στιγμές με τον Μάνταλο και τον Ολλανδό επιθετικό της, αλλά το σκορ έμεινε στο 0-1.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδια με το πρώτο. Η ΑΕΚ είχε την κυριαρχία και απείλησε άμεσα με ένα απευθείας φάουλ του Σιντιμπέ, αλλά ο Χοβάν ήταν εκεί. Στο 59′ ο Άλεξσιτς είχε μια σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, αλλά το μακρινό σουτ πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Το μαρκάρισμα του Γκοτσαμανίδη στον Πισάρο, έδωσε πέναλτι για την ΑΕΚ στο 60′, με τον Χοβάν να αποκρούει την εκτέλεση του Φαν Βέερτ και να κρατά το προβάδισμα για την ομάδα του.

Οι ευκαιρίες της Ένωσης ήταν πολλές, αλλά καμία από αυτές δεν κατέληγε στα δίχτυα μέχρι το 78′. Η αλλαγή του Αλμέιδα, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς πάτησε στην περιοχή και με μια ωραία ατομική ενέργεια από τα πλάγια πλάσαρε και σκόραρε ένα δύσκολο γκολ για την ισοφάριση και το 1-1. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν το παιχνίδι τους, βρήκαν μεγάλες ευκαιρίες, χωρίς όμως στο τέλος να σκοράρουν ένα δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα να παραμείνει το σκορ στην ισοπαλία, η ΑΕΚ να γκέλαρει και τα «Λιοντάρια» να φεύγουν με μια μεγάλη ισοπαλία από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Χρυσόπουλος (46′ Πινέδα), Μήτογλου, Σιντιμπέ (72′ Γκατσίνοβιτς), Γαλανόπουλος (71′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Πισάρο, Ελίασον (71′ Αραούχο), Μάνταλος (79′ Ζίνι), Φαν Βέερτ

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Στάικος (84′ Στίνα), Τόμας (46′ Θυμιάνης), Πηλέας (66′ Τσαγκαλίδης), Μούργος (66′ Μπαΐροβιτς), Άλεξιτς (66′ Γούλερι)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ