Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της τρίτης μέρας (videos)

Ματσάρες, σπουδαίες νίκες και θορυβώδεις αποκλεισμούς περιελάμβανε το πρόγραμμα της τρίτης μέρας το FIBA World Cup 2023.

Το πρόγραμμα της τρίτης μέρας όπως είχε διαμορφωθεί μας έφερνε προ των πυλών μεγάλων αγώνων των οποίων το πρεστίζ και η σημασία εξυψώθηκαν με το πέρας της πρώτης αγωνιστικής για τους παρακάτω ομίλους.

Μανίλα (Φιλιππίνες) – Όμιλος Α
Ιταλία – Δομινικανή Δημοκρατία 82-87

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του προγράμματος με τη Δομινικανή Δημοκρατία να επικρατεί των Ιταλών και μάλιστα με σχετική άνεση. Οι παίκτες από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής βρέθηκαν πίσω με 10 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως γρήγορα και χάρη στην ευστοχία τους τόσο μέσα όσο και έξω από τα 6.75 πλησίασαν γρήγορα και παρέμειναν κοντά στο σκορ μέχρι τα τέλη του πρώτου όταν και προσπέρασαν με 37-38. Για να περάσουμε στο δεύτερο μισό όπου πλέον νίκησαν τους Ιταλούς κατά κράτος και έφτασαν εν τέλει σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση που δεν αντιπροσωπεύεται από το τελικό σκορ.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Καρλ – Άντονι Τάουνς 

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Φιλιππίνες – Ανγκόλα 70-80

Σχετικά με τον συγκεκριμένο αγώνα, το κοινό της Μανίλα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ντέρμπι το οποίο μπορεί να μην είχε βαθμολογικό αντίκρισμα αλλά ήταν σκληρό αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι για τις δύο ομάδες αυτή η αναμέτρηση που θα τους έδινε τη μια νίκη γοήτρου που ουσιαστικά εξ’ αρχής έψαχναν. Για αυτό και είδαμε πρώτα τους Ασιάτες να “πατούν το γκάζι” και με την ώθηση που τους έπαιρναν από το κοινό τους να προηγούνται με 28-20 λίγο πριν το τέλος. Ενώ στον αντίποδα οι Ανγκολέζοι θα επέστρεφαν κάποια λεπτά αργότερα για να μείνουν στην πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γκέρσον Γκονσάλβες

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)


Μανίλα (Φιλιππίνες) – Όμιλος Δ
Μαυροβούνιο – Αίγυπτος 89-74

Πρόκειται ίσως για τον πιο αδιάφορο όμιλο της διοργάνωσης. Αφού η διαφορά ανάμεσα στις καλύτερες και τις χειρότερες ομάδες είναι κάτι παραπάνω από τεράστια. Κάτι που ήταν έκδηλο και στη συνάντηση του Μαυροβουνίου με την Αίγυπτο.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Νίκολα Βούτσεβιτς

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Λιθουανία – Μεξικό 96-66

Η πολύ εύκολη και αναμενόμενη επικράτηση των Λιθουανών απέναντι στους Μεξικανούς δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η “σφραγίδα” που αυτή χρειάζονταν για την επικαιροποίηση της πρόκρισης τους στην επόμενη φάση. Το μόνο σχετικό με τον αγώνα που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι Μεξικανοί είναι τόσο πίσω μπασκετικά που ακόμα και οι παίκτες από το βάθος του πάγκου του Μακσβίτις φαίνονταν απέναντι τους “καλαθομηχανές”.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιόνας Βαλαντσιούνας 

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Οκινάουα (Ιαπωνία) – Όμιλος Ε
Αυστραλία – Γερμανία 82-85

Φτάνοντας στο πρωινό ματς του ομίλου της Οκινάουα, το μόνο που μπορεί κάποιος να πει είναι “ΤΙ ΜΑΤΣΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;”. Αφού είδαμε δύο ομάδας να παλεύουν λυσσαλέα για τη νίκη πρωτιάς που έδινε αυτό το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Οι εναλλαγές στο σκορ αμέτρητες. Οι μεταβολές στην ψυχολογία των παικτών επίσης. Οι δύο χώρες που βρέθηκαν νωρίς στη διοργάνωση έπαιξαν κάτι που έμοιαζε με νοκ άουτ και όχι με παιχνίδι ομίλου. Το μπάσκετ τους ήταν υψηλότατου επιπέδου. Ενώ το ίδιο συνέβη και με την απόδοση των ηγετών τους. Καθώς τόσο ο Πάτι Μιλς όσο και ο Ντένις Σρέντερ έκαναν απίστευτα πράγματα. Με τη μοναδική διαφορά να εντοπίζεται στο γεγονός πως ο δεύτερος είχε περισσότερες βοήθειες.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Ντένις Σρέντερ 

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Ιαπωνία – Φινλανδία 98-88

Ίσως εδώ σε αυτόν τον αγώνα να βρίσκουμε μέσα από δύο μονοπάτια την πιο όμορφη ιστορία ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διότι η νίκη των Ιαπώνων ενάντια στους Φινλανδούς ήταν η πρώτη τους απέναντι σε ευρωπαϊκή χώρα και ήρθε μέσα από την αυταπάρνηση που πλημμυρίζει τους παίκτες αλλά και κάθε άνθρωπο που οι ρίζες του έχουν ως εφαλτήριο τη χώρα του “ανατέλλοντος ηλίου”. Για να γίνει μάλιστα ξεκάθαρο αυτό οφείλουμε να πούμε ότι οι Γιαπωνέζοι επέστρεψαν από το -18 για να βρεθούν στο τελικό +10.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιούκι Καβαμούρα 

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)


Τζακάρτα (Ινδονησία) – Όμιλος Η
Λίβανος – Καναδάς 73-128

Αλίμονο αν περιμέναμε να πούμε την άποψη μας για τον Καναδά μετά το παιχνίδι με τον Λίβανο. Οι παίκτες από τη βόρεια Αμερική είχαν αποδείξει 48 ώρες νωρίτερα ποιοι είναι και που θέλουν να φτάσουν. Απλά στον αγώνα αυτό είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν ένα σαραντάλεπτο show σε όσους τους παρακολούθησαν. Δηλωτικό μάλιστα των αλλεπάλληλων εντυπωσιακών συνεργασιών ήταν το ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού με τις 44 ασίστ που κατεγράφησαν στο τέλος της συνάντησης από καναδικής πλευράς.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Νικέλ Αλεξάντερ Γουόκερ 

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Γαλλία – Λετονία 86-88

Η πρώτη τεραστίων διαστάσεων έκπληξη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γεγονός! Η Γαλλία είναι εκτός διοργάνωσης! Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ κατάφεραν με κάθε τρόπο να χάσουν αυτό που για εκείνους έμοιαζε βέβαιο. Στον συγκεκριμένο αγώνα το κατόρθωμα τους ήταν να τσακωθούν στο τέλος της τρίτης περιόδου και ενώ βρίσκονταν στο +12. Αποτέλεσμα αυτού; Φυσικά η ήττα που ήρθε από το “one man show” του στην τέταρτη περίοδο.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Άρτουρς Ζάγκαρς

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ