Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

FIBA World Cup 2023: Οι όμιλοι των «16»

Η πρώτη φάση του φετινού Mundobasket ολοκληρώθηκε και πλέον προχωράμε σε αυτή των «16» που καταρτίζεται από τέσσερις νέους ομίλους πριν την αρχή των νοκ άουτ.

Οι όμιλοι αυτοί έχουν πολύ λιγότερα μεγάλα αουτσάιντερ και πολύ περισσότερα παιχνίδια με σημαντικό διακύβευμα ή ντέρμπι υψηλού επιπέδου που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μας σε πολύ υψηλά επίπεδα οδηγώντας μας παράλληλα και προς το κυρίως μέρος της διοργάνωσης.

Οι όμιλοι

Photo credits: FIBA World Cup (IG account)

Μανίλα (Φιλιππίνες) – Όμιλος Θ

Ο ένατος όμιλος με τις μισές από τις ομάδες που είδαμε στη Μανίλα έρχεται να μας χαρίσει πολύ σημαντικούς αγώνες. Πιο σημαντικοί βέβαια αυτοί των Δομινικανών και των Ιταλών με τους Σέρβους. Ειδικότερα ο δεύτερος που θα μας δώσει και τη δεύτερη ομάδα που θα βρεθεί στην οκτάδα από αυτόν τον όμιλο.

Μανίλα (Φιλιππίνες) – Όμιλος Ι

Ο δέκατος όμιλος ή αλλιώς ο όμιλος της Ελλάδας προσφέρει την ευκαιρία μόνο σε μια από τις τρεις ομάδες που έπονται των ΗΠΑ να διεκδικήσει μια θέση στην οκτάδα. Αυτό καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμες τις μάχες της Εθνικής μας με Λιθουανία και Μαυροβούνιο.

Οκινάουα (Ιαπωνία) – Όμιλος Κ

Μιλάμε για έναν όμιλο που αναμένεται να “είναι αίμα και άμμος”. Πρόκειται δηλαδή να είναι πιστός στις αρχές του τόπου που τον φιλοξενεί. Αφού έχουμε στον ίδιο όμιλο την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα του τουρνουά, την Αυστραλία και τη Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς. Είναι αλήθεια πως ο Σλοβένος θα χρειαστεί να κάνει πάρα πολλά για να βρεθεί η ομάδα του στην επόμενη φάση. Αρκεί να πούμε ότι θα πρέπει να επιβληθεί των Αυστραλών σε ένα match up που είδαμε και στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Τζακάρτα (Ινδονησία) – Όμιλος Λ

Στη Τζακάρτα θα δούμε ακριβώς ότι και στο δεύτερο όμιλο της Μανίλα. Δηλαδή μια ομάδα να μην έχει αντίπαλο για την πρωτιά – πρόκριση και άλλες τρεις να μονομαχούν με αρκετές πιθανότητες η καθεμία για τη δεύτερη θέση. Φαβορί για το δύο είναι βέβαια η σπουδαία Ισπανία, η οποία με όπλο όχι το γεμάτο ρόστερ της αυτή τη φορά, αλλά την εμπειρία και το περίφημο πρόγραμμα της μπορεί να πάει μπροστά όπως πολλάκις έχει αποδείξει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ