Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Μια ακόμα συναρπαστική αγωνιστική της Premier League έφτασε στο τέλος της και η αλήθεια είναι ότι μας χάρισε αρκετές στιγμές ώστε να αποτελέσουν αυτές “γέφυρα” της δράσης πριν και μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Τι μας μένει λοιπόν από αυτό το Σαββατοκύριακο; Φυσικά θα θυμόμαστε για καιρό τις εμφανίσεις των MVP για τις ομάδες τους, Μάντισον και Φέργκιουσον. Και ιδιαίτερα του δεύτερου που μαζί με τον Σον και τον Χάαλαντ έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο το δεύτερο στην ιστορία της Premier League που τρεις παίκτες πέτυχαν χατ – τρικ. Από την άλλη, τη δική τους σημασία έχουν η αδυναμία της Νιούκαστλ να “σταθεί στα πόδια” της, το ντεμπούτο του Ράσμους Χόιλουντ και η αδιανόητη επίδοση του Γκαμπριέλ Ζεσούς που δεν έχει χάσει κανένα από τα 57 παιχνίδια στα οποία έχει σκοράρει. Για να γυρίσουμε στο Μέρσεϊσάιντ από όπου έρχονται οι δηλώσεις του Ντομινίκ Σζομποζλάι που διαβεβαίωσε το κοινό της ομάδας ότι ο Μο Σαλάχ δεν πάει πουθενά παρά τη μυθική προσφορά που έρχεται από τη Σαουδική Αραβία.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Λούτον – Γουέστ Χαμ 1-2

Το “Kenilworth Road” φιλοξένησε τελικά τον πρώτο αγώνα Premier League της ιστορίας του. Αφού το νέο “σπίτι” της Λούτον δεν είναι ακόμα έτοιμο. Αντίπαλος των “καπελάδων” ήταν σε αυτό το ιστορικό ματς η Γουέστ Χαμ. Τα “σφυριά” που θα βρεθούν και στο δρόμο του Ολυμπιακού μέσω των ομίλων του Europa League, πέρασαν από την πολύ περίεργη έδρα των νεοφερμένων με σχετική ευκολία. Η “hatters” αντίθετα έδειξαν να απέχουν ακόμα αρκετά έστω και από μια μεσαίας δυναμικότητας ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος. Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν οι Μπόουεν στο 37′, Ζουμά στο 85′ και ο Άντερσεν στο 90+2′. Ο τελευταίος μάλιστα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λούτον που σκοράρει εντός έδρας στην Premier League.

Σέφιλντ Γιουν. – Έβερτον 2-2

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη ανάμεσα στην πιο άστοχη ομάδα από τις προϋπάρχουσες του πρωταθλήματος και σε αυτή που έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση από τις νεοφώτιστες. Η Έβερτον ταξίδεψε στο “Bramall Lane” με μόνο σκοπό να “σπάσει” τη γκίνια των τριών πρώτων αγωνιστικών. Προς αυτή την κατεύθυνση κιόλας κινήθηκε όταν με τον Αμπντουλαγί Ντουκουρέ βρήκε το παρθενικό γκολ της στη χρονιά στο 14ο λεπτό της συνάντησης με τη Σέφιλντ. Το σκηνικό ωστόσο άλλαξε αρκετά σύντομα. Καθώς, η Σέφιλντ απάντησε με ένα πολύ όμορφο τέρμα που προήλθε από ομαδική προσπάθεια και επετεύχθη από τον Άρτσερ στο 33′. Ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε η πλάτη του Τζόρνταν Πίκφορντ από την οποία η μπάλα κατέληξε η μπάλα στα δίχτυα του Άγγλου κίπερ μετά από σουτ στο δοκάρι και πάλι από τον Άρτσερ στο 45+3′. Για να φτάσουμε στο 55′ όπου ο Ντανζούμα αξιοποίησε τη σέντρα του Νέιθαν Πάτερσον και ισοφάρισε. Τέλος, δραματικό ήταν το φινάλε της αναμέτρησης μετά το διπλό δοκάρι των γηπεδούχων στην τελευταία φάση που προήλθε και από μια εξαιρετικά τυχερή στιγμή του Πίκφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 5-1

Ένα πολύ ευχάριστο και εύκολο απόγευμα είχε η Μάντσεστερ Σίτι στο “Etihad” απέναντι στη Φούλαμ. Οι “πολίτες” αν και δεν ήταν καταιγιστικοί μπόρεσαν και αξιοποίησαν όποια σπουδαία ευκαιρία δημιούργησαν ή τους παρουσιάστηκε για να σκοράρουν. Το έκαναν πέντε φορές. Αρχικά, ο Έρλινγκ Χάααλντ έκανε κάτι πολύ ασυνήθιστο για αυτόν δίνοντας την ασίστ που χρειαζόταν για το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης από τον Χούλιαν Αλβάρεζ στο 31′. Στη συνέχεια, αν και η Φούλαμ βρήκε γρήγορα το “αντίδοτο” με τον Τιμ Ριμ στο 33′ ακολούθησε μια γαλάζια “καταιγίδα” με τον Νέιθαν Άκε να σκοράρει στο 45+5′ και τον Χάαλαντ να το επαναλαμβάνει στο 58′, το 70′ και το 90+5′. Κάπως έτσι οι νταμπλούχοι Αγγλίας και Πρωταθλητές Ευρώπης πάνε με “πατημένο το γκάζι” στη διακοπή.

Τσέλσι – Ν. Φόρεστ 0-1

Στο “Stamford Bridge” τώρα η μαχητική Νότιγχαμ πέτυχε αυτό που ξεγλίστρησε από τα “χέρια” στο “Old Trafford” χάρη στην αρχηγική εμφάνιση του Μπρούνο Φερνάντες. Οι “κόκκινοι” έφυγαν νικητές καταφέρνοντας να πάρουν τη νίκη της αγωνιστικής απέναντι σε μια Τσέλσι, η οποία επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες “πληρώνει” το χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται το ακριβοπληρωμένο κέντρο της. Το υπερπολύτιμο γκολ για το σύνολο του Στηβ Κούπερ ήρθε αυτή τη φορά από τα πόδια του Άντονι Ελάνγκα. Και η νίκη έμεινε ακέραια ακόμα και όταν στο 83ο λεπτό ο Νίκολας Τζάκσον βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία με εξουδετερωμένη την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Φόρεστ. Κι αυτό γιατί η μπάλα όπως γίνεται αντιληπτό δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά στην “μπλε” κερκίδα.

Μπέρνλι – Τότεναμ 2-5

Μια αλλαγή ήταν αρκετή ώστε η Τότεναμ να βρει με άνεση σε ένα ενενηντάλεπτο τα τέρματα που αξιώνει με το ποδόσφαιρο της και της λείπουν από τη θέση του κεντρικού επιθετικού. Ο παίκτης που έλλειπε από την ενδεκάδα ήταν ο Ριτσάρλισον. Η μοναδική “παραφωνία” δηλαδή στη μέχρι στιγμής πορεία των “σπιρουνιών”. Αντικαταστάτης του ήταν ο Μέινορ Σόλομον που κάλυψε το αριστερό άκρο της επίθεσης για να μεταπηδήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Χέου Μινγκ Σον που σκόραρε τρεις φορές και απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Κορεάτης βρήκε δίχτυα στο 16′, το 63′ και το 66′. Κλείνοντας τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν, για τους γηπεδούχους οι Φόστερ στο 4′ και Μπράουνχιλ στο 90+4′ και για τους φιλοξενούμενους οι Ρομέρο στο 45+2′ και Μάντισον στο 54′.

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ 2-2

Το ματς στο “Community” ήταν μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση και θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όσοι την παρακολούθησαν. Ξεκίνησε με το άψογο τεχνικά φάουλ του Γένσεν που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 7′. Συνεχίστηκε με το γκολ του Σολάνκε που έφερε ξανά το ματς στα ίσια στο 30′ και μετά από έναν πακτωλό ευκαιριών και δοκαριών ήρθε η στιγμή του Μπρουκς να βάλει μπροστά την ομάδα του στο 77′. Για να έρθει ο Εμπεμό στο 90+3′ και να σώσει το βαθμό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του αντιπάλου πορτιέρε μετά από αλλεπάλληλες δικές του προσπάθειες αλλά και του Γουϊσά.

Μπράιτον – Νιούκαστλ 3-1

Photo credits: Evan Ferguson (IG account)

Ως πολυ σημαντικό θα μνημονεύεται για το υπόλοιπο της καριέρας του από τον Έβαν Φέργκιουσον το βράδυ του Σαββάτου. Καθώς ο Ιρλανδός φορ σκόραρε τρεις φορές για πρώτη φορά στον επαγγελματικό του βίο. Γεγονός που συνετέλεσε στη μεγάλη νίκη της ομάδας του και στην τρίτη (εξίσου “πικρή” με τις υπόλοιπες δύο) ήττα της Νιούκαστλ που δεν έχει ξεκινήσει καλά και πλησιάζει ήδη από την τέταρτη αγωνιστική τον αριθμό αρνητικών αποτελεσμάτων που είχε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν. Για το τελευταίο απόκτημα του Σαουδαραβικού κόσμου από πλευράς συλλόγων το σκορ μείωσε ο Γουίλσον. Τα τέρματα της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο 27′, το 65′, το 70′ για τους “γλάρους” και στο 90+2′ για την ομάδα από τη βόρεια Αγγλία.

Κρίσταλ Πάλας – Γουλβς 3-2

Ματς από από αυτά που θα κρίνουν την κατανομή των θέσεων στο τελευταίο τέταρτο του βαθμολογικού πίνακα ήταν αυτό του “Selhurst Park”. Δίχως ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα στερούταν θεάματος και δράσης. Σ’ αυτό συνηγορούν το τέρμα του Εντουάρ στο 56′, η απάντηση του Χουάνγκ στο 65′ και η ανταπάντηση του Έζε στο 78′. Για να έρθουν άλλο δύο τέρματα από τους Εντουάρ στο 84′ και Κούνια στο 90+6′.

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 3-0

Photo credits: Dominik Szoboszlai (IG account)

Επιτέλους μια καλή Λίβερπουλ στο “Anfield”. Οι “reds” ήταν μετά από καιρό ο εαυτός τους μέσα στο “σπίτι” τους. Από την άλλη οι “villagers” δεν στάθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα στο ύψος των περιστάσεων. Για αυτό και “τιμωρήθηκαν” με ένα μεγάλο σε έκταση σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Όσον αφορά τώρα τα γκολ που μπήκαν, αυτό του Σζομποζλάι στο 3′ είναι ένα άρτιο όσον αφορά την εκτέλεση του τέρμα. Με τα άλλα δύο να έρχονται, αφού η “αρμάδα” του Κλοπ έχει βάλει την αντίπαλο της μέσα στα δικά της γκολπόστ. Όπως μπορείτε να δείτε και στο αυτογκόλ του Κας στο 22′, και το τέρμα του Σαλάχ στο 55′.

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Photo credits: Martin Odegard (IG account)

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ήταν αυτό ακριβώς που λέει και ο τίτλος. Ένα ντέρμπι ολκής που έκριναν η ποιότητα και η τόλμη. Η ποιότητα γιατί αυτή βοήθησε την Άρσεναλ να “κλειδώσει” τη νίκη στις καθυστερήσεις και η τόλμη γιατί αυτή έβγαλε όλη τη Γιουνάιτεντ στην αντεπίθεση προκειμένου να πάρει ότι μπορεί από το ματς μετά το 2-1 του Ράις. Κομβική για τους “κόκκινους” διαβόλους υπήρξε η χρησιμοποίηση των Μαγκουάιρ και Έβανς στο κέντρο της άμυνας τους μετά τον τραυματισμό του Λισάντρο Μαρτίνεζ. Τα τέρματα της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ράσφορντ στο 27′, Όντεγκαρντ στο 28′, Ράις στο 90+6′ και Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 90+11′.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 12


2. Τότεναμ 10

3. Λίβερπουλ 10

4. Γουέστ Χαμ 10


5. Άρσεναλ 10

6. Μπράιτον 9

7. Κρίσταλ Πάλας 7


8. Μπρέντφορντ 6

9. Νότιγχαμ Φόρεστ 6

10. Άστον Βίλα 6

11. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6

12. Τσέλσι 4

13. Φούλαμ 4

14. Νιούκαστλ 3

15. Γουλβς 3

16. Μπόρνμουθ 2

17. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1


18. Έβερτον 1

19. Λούτον 0

20. Μπέρνλι 0


Τα highlights των αγώνων για τους οποίους δεν υπάρχει βίντεο στο θέμα:

Μπράιτον – Νιούκαστλ: Οι καλύτερες φάσεις

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα: Οι καλύτερες φάσεις

Άρσεναλ – Μαν. Γιουνάιτεντ: Οι καλύτερες φάσεις

 

Δείτε ακομη:

Premier League: Πρόγραμμα 4ης αγωνιστικής 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ