Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Άκης Δαδαλάς στον Αθλητικό Κόσμο: «Ο στόχος μας για φέτος είναι η κορυφή στον όμιλό μας»!

O Προπονητής της ομάδας Μπάσκετ της Νέας Ευκαρπίας (ΠΣ Ευκαρπίας) κ. Άκης Δαδαλάς μίλησε στον Αθλητικό Κόσμο και στον Λάμπρο Παπαδή για τους στόχους της ομάδας Μπάσκετ της Ευκαρπίας, το νέο ρόστερ, τα πρώτα του βήματα στο παρκέ αλλά και τις προκλήσεις…

1) Αφού σε ευχαριστήσω γι αυτήν την συζήτηση θέλω να σε ρωτήσω πότε μπαίνει για πρώτη φορά το μπάσκετ στην ζωή πριν την προπονητική;

Α.Δ. Καλησπέρα Κύριε Παπαδή, εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.Το μπάσκετ μπαίνει στη ζωή μου σε πολύ μικρή ηλικία, στις αρχές της δεκαετίας το 90′ ξεκινώντας τα πρώτα μου βήματα στην ακαδημία του Λευτέρη Σούμποτιτς( PIXI CAMP ) όπου εκεί μπαίνει και το μικρόβιο του μπάσκετ !! Στη συνέχεια ενηλικιώνομαι στην ομάδα του ICBS παίζοντας στα αγωνιστικά τμήματα.

2) Είχες κάποια ινδάλματα όπως όλοι και ποιας εποχής παίκτες ήταν αυτοί;

Α.Δ. Ήμουν από τους τυχερούς να προλάβω έστω και λίγο τον μεγάλο Νίκο Γκάλη με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Αισθάνομαι επίσης τυχερός γιατί μεγάλωσα στην εποχή Michael Jordan και όλης εκείνης της εποχής του NBA όπου κάθε ομάδα είχε και από έναν τεράστιο παίχτη. Παρακολουθώντας το Ελληνικό πρωτάθλημα δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε παίχτες όπως οι Πάσπαλιε – Τάρπλευ – Λιαδέλης – Κορωνιός και πολλοί άλλοι.

3) Η προπονητική πότε άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στην ζωή σου;

Α.Δ. Η προπονητική μπαίνει στη ζωή μου τη σεζόν 2009-10. Είναι η εποχή που παίρνω την απόφαση να σταματήσω το μπάσκετ ύστερα από 2 σοβαρούς τραυματισμούς. Εκεί εμφανίζεται ο κ. Αντωνιάδης Δημήτρης (πρόεδρος του Π.Σ.ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ) και μου κάνει την πρόταση να φτιάξουμε την ακαδημία της ομάδας.

4) Ποιες είναι οι χαρές και ποιες οι λύπες ενός προπονητή μπάσκετ;

Α.Δ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά κύριε Παπαδή από το να βλέπεις αθλητές τους οποίους τους έχεις από μικρούς να φτάνουν σε σημείο να γίνονται αξιόλογοι αθλητές και άνθρωποι στην κοινωνία. Υπάρχουν βέβαια και οι χαρές που έρχονται μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι, οπως εκείνη της κατάκτησης του DOUBLE με τη UNDER-21 πριν 3 χρόνια. Όσον αφορά τις λύπες, αυτές είναι στιγμιαίες και θα πρέπει να σε βοηθάνε να βελτιώνεσαι!!

5) Μπορεί να ζήσει κάποιος από την προπονητική μόνο στην Ελλάδα;

Α.Δ. Δυστυχώς είναι λίγοι οι συνάδελφοι οι οποίοι μπορούν να βιοποριστούν μόνο μέσα από την προπονητική. Πέραν της Α1 δεν νομίζω να ξεπερνάνε το 20%.

6) Πάμε λίγο στην ομάδα μπάσκετ της Ευκαρπίας και μίλησε μας λίγο για την φετινή σας κατάσταση…

Α.Δ. Φέτος η ομάδα μας θα αγωνίζεται στην national league 2, ( Γ εθνική ) θα βασιστούμε σε νεανικό ρόστερ και θα εντάξουμε πλέον και παιδιά της Ακαδημίας μας.

7) Θεωρείς ότι η φετινή χρονιά μπορεί να φέρει την άνοδο;

Α.Δ. Στόχος της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια είναι να πρωταγωνιστεί παίζοντας ενα ελκυστικό μπασκετ. Ο στόχος μας λοιπόν για φέτος είναι η κορυφή στον όμιλο μας, αλλά θεωρώ πως είναι νωρίς να μιλάμε για άνοδο.

8) Ηλικιακά ποιο είναι το ρόστερ της ομάδας;

Α.Δ. Όπως σας ανέφερα παραπάνω η ομάδα της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ πηγαίνει στο μοντέλο των νεαρών αθλητών. Υπάρχουν 2-3 έμπειροι αθλητές και οι υπόλοιποι είναι UNDER-21 οι οποίοι αγωνίζονται και στο ανάλογο πρωτάθλημα στο οποίο πρωταγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια, με 3 συμμετοχές σε FINAL FOUR.

9) Στήριξη από τον κόσμο της Ευκαρπίας σαν τοπική ομάδα και σύλλογος λαμβάνετε στο γήπεδο;

Α.Δ. Υπάρχει αρκετά μεγάλη στήριξη από τον κόσμο της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ μπορώ να πω. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που συμμετέχουν παιδιά του τόπου μας.

10) Θεωρείς ότι η πολιτεία κάνει ότι μπορεί για να στήριξει το μπάσκετ σε αυτές τις κατηγορίες;

Α.Δ. Θεωρώ πως η πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου όσον αφορά τις χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά πιστεύω πως έχουμε να δώσουμε κι άλλο για να φτάσουμε το άθλημα ψηλότερα.

11) Πες μας και δύο λόγια για την εικόνα που σου άφησε η Εθνική σε αυτό το παγκόσμιο…

Α.Δ. Η εικόνα της Εθνικής ομάδας ήταν αναμενόμενη λίγο πολύ μετά τις απουσίες και τους τραυματισμούς που προέκυψαν, παρ όλα αυτά όμως τα παιδιά που συμμετείχαν πραγματικά έδωσαν την ψυχή τους. Θεωρώ πως έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας σαν Ελληνικό μπάσκετ. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να δώσουμε περισσότερο έμφαση στις μικρές ηλικίες, να ξαναβρούμε την χαμένη μας ταυτότητα και χρόνο με το χρόνο να ξαναβρεθούμε στην κορυφή.

12) Θα ήθελα να κλείσουμε με ένα δικό σου μήνυμα έναν δικό σου επιλογο αφού σε ευχαριστήσω…

Α.Δ. Θα ήθελα να σας ξανά-ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να πω 2 λόγια για το μπάσκετ και την ομάδα μου. Θα κλείσω με την ευχή να σταματήσει να υπάρχει ΒΙΑ μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και θα έπρεπε να ενώνει. Υγεία σε όλο τον κόσμο και σε εσάς κύριε Παπαδή.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ