Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δώρα Παντέλη: Μια γυναίκα που δεν ξέρει τι θα πει στερεότυπο (video)

Η πασίγνωστη τα τελευταία χρόνια αθλητικογράφος έγινε στις 27 Αυγούστου του 2023 η πρώτη που περιέγραψε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ στην ελληνική τηλεόραση.

Από όσα έχετε διαβάσει από εμάς μέχρι σήμερα καταλαβαίνετε ότι μας αρέσει να εστιάζουμε σε όσα συμβαίνουν εντός των γραμμών στους αγώνες και τις διοργανώσεις με τις οποίες ασχολούμαστε. Αυτή τη φορά όμως θα καταπιαστούμε με μια κυρία η οποία αν και έχει υπάρξει αθλήτρια, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δική μας πλευρά.

Ο λόγος για την ιδιαιτέρως αξιόλογη “συνάδελφο” Δώρα Παντέλη που με το τελευταίο της επίτευγμα μας ανάγκασε να κοιτάξουμε εκτός των γραμμών και να γράψουμε δύο λέξεις για εκείνη. Αν και με όσα έχει κάνει αξίζει πολλές περισσότερες.

Η Δώρα λοιπόν που λίγοι ήξεραν ως μπασκετμπολίστρια μετετράπη από το 2018 σε μια αξιόλογη αθλητικογράφο την οποία γνωρίζει ολοένα και περισσότερος κόσμος τη στιγμή που η ίδια επιτυγχάνει σημαντικές πρωτιές για την παρουσία του γυναικείου φύλο στον (δυστυχώς) ανδροκρατούμενο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Πρώτη από τις δύο που μέχρι τώρα έχει καταγράψει είναι η περιγραφή αγώνα Euroleague. Μάλιστα το έκανε στον μικρό τελικό του F4 του 2019 ανεβάζοντας κατά πολύ τον πήχη για τις διαδόχους της. Για να έρθει ο φετινός Αύγουστος και το Λιθουανία – Μεξικό για τον τέταρτο όμιλο του Μουντομπάσκετ που τις έδωσε μια ακόμα πρωτιά που εμπλουτίστηκε και με επόμενες μεταδόσεις. Ενώ εντονότερη κατέστη η παρουσία της στη διοργάνωση μέσω των συνεντεύξεων της μετά τη λήξη των αγώνων σε κάποιους super star της διοργάνωσης όπως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ, ο Ντιλόν Μπρουκς, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και πάρα πολλοί άλλοι.

Photo credits: Dora Panteli (IG account)

Την ώρα που κοιτώντας και το υπόλοιπο βιογραφικό της θεωρούμε ότι αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός πως η ακατάπαυστα εξελίξιμη και άκρως συμπαθητική “συνάδελφος” χαρακτηρίζεται από την πολυσχιδή προσωπικότητα της που μοιράζεται μεταξύ του θεάτρου και των υπολοίπων τεχνών, των πολιτικών επιστημών, της νομικής, της φιλοσοφίας, της αγγλικής φιλολογίας και λογοτεχνίας και της (κλινικής) ψυχολογίας. Την ίδια ώρα που διατελεί και βοηθός καθηγητή σε Πανεπιστήμιο.

Κλείνοντας, αυτό που έχουμε να πούμε για τη Δώρα είναι ότι αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο επιφανή πρότυπα της σύγχρονης γυναίκας και αδιαμφισβήτητα η πορεία της θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τον καθένα μας και “λάβαρο” της κατάρριψης κάθε αναχρονιστικού στερεοτύπου που επιβιώνει μέχρι και σήμερα.


Σημείωση 1: Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η χρήση εισαγωγικών στη λέξη συνάδελφος γίνεται ξεκάθαρα λογής της ερασιτεχνικής φύσης που έχει η δική μας ενασχόληση με τη δημοσιογραφία και όχι προς υποτίμηση της Δώρας.

Σημείωση 2: Σημαντικό ρόλο στην ανέλιξη της Δώρας έχει σαφώς διαδραματίσει και το φιλικά προσκείμενο σε αυτή εργασιακό περιβάλλον που τις προσφέρει τις ευκαιρίες που δικαιούται για να δείξει και αυτή όπως κάθε συνάδελφος της τις δυνατότητές της.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ