Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μετακόμισε στη Φεραλπισάλο και τη Serie B ο Χρήστος Κουρφαλίδης! (pics & video)

Το φετινό Καλοκαίρι για τον 20χρονο κεντρικό μέσο Χρήστο Κουρφαλίδη της Κάλιαρι ήταν καυτό, διότι αρκετές ομάδες της Serie B τον παρακολουθούσαν για να του αποσπάσουν την υπογραφή του εντάσσοντάς τον στις ομάδες που τον πολιορκούσαν. 


Μία ακόμη πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα της Κάλαρι, έκανε τον νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή να ακούσει το όνομά του να ψιθυρίζεται σε πολλές ομάδες μεταξύ άλλων η Μόντενα, η Τερνάρα και η Μπάρι. Η Κάλιαρι μετά την άνοδο που πέτυχε στη Serie A, αποφάσισε να δώσει δανεικό τον Κουρφαλίδη καθώς δε θα έπαιρνε σημαντικό χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα τη νέα χρονιά.

Τελικά ο Κουρφαλίδης, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Φεραλπισάλο, ομάδα της Serie B, μετά την άνοδο που πέτυχε την περσινή χρονιά στη Serie C.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση – συνέντευξη τύπου του Χρήστου Κουρφαλίδη με τον διευθύνων σύμβουλο της ομάδας. 

Τα πρώτα λόγια του Κουρφαλίδη

Ringrazio il presidente, i direttori e tutta la società che mi hanno voluto qui. Ho detto subito di sì alla Feralpisalò perchè è una società ben organizzata e che ci tiene molto alla crescita dei giovani. Due giocatori che mi piacciono e a cui mi ispiro sono De Jong e Barella. Mi piacciono sia la fase offensiva sia quella difensiva, mi metto a disposizione del mister in un gruppo che mi ha accolto benissimo, solido e carico per prenderci insieme questa salvezza.”

Ο Θεσσαλονικιός Χρήστος Κουρφαλίδης την περσινή χρονιά πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο με την πρώτη ομάδα στη Serie B, όσο και με την U19 στο Πρωτάθλημα της Primavera.
Στη Serie B μέτρησε 21 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ μέτρησε 2 αγώνες στα paly off όπου εκεί η Κάλιαρι πέτυχε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.
Στην Primavera με την U19 της Κάλιαρι μέτρησε 5 συμμετοχές και 2 γκολ.

Να αναφέρουμε πως ο Κουρφαλίδης αγωνίζεται και με την Εθνική Ελπίδων, όπου πριν δύο ημέρες η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 0:1 σκορ και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 7ου προκριματικού ομίλου του EURO U21 (πίσω απ’ την Πορτογαλία που έχει 2 στις 2 νίκες).

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ