Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τσιτσιπάς: «Παίζουμε και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες»

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες η κλήρωση των αγώνων της Ελλάδας με τη Σλοβακία για το World Group I του Davis Cup, το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/09) στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αύριο Σάββατο (16/09) θα γίνουν δύο αναμετρήσεις, με τον Σκορίλα να αντιμετωπίζει τον Μόλκαν και τον Στέφανο Τσιτσιπά να «μονομαχεί» με τον Λούκας Κλέιν. Την Κυριακή (17/09) οι Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης θα κοντραριστούν με τους Κλέιν και Ζελενάι, ενώ αργότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Άλεξ Μόλκαν και η σειρά των αγώνων θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση του Σκορίλα με τον Κλέιν.

 

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής στάθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει η διεξαγωγή αγώνων στο σπουδαίο μνημείο, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως το μυαλό όλων είναι σε όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές στη χώρα μας.

  • Για την αίσθησή του για το κορτ στο Καλλιμάρμαρο: «Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο, αλλά κι επειδή είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έρθω σαν τουρίστας σε αυτό εδώ το μέρος όποτε το να παίζεις σε αυτό το στάδιο για μένα είναι πολύ ξεχωριστό. Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση».
  • Για την πιθανότητα να καθιερωθεί τουρνουά στη χώρα μας: «Δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά αν υπάρξει κάποια τέτοια διοργάνωση στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε περισσότερο παιδιά να παίζουν και περισσότεροι να ονειρεύονται ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στο μέλλον».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ