Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

FIFA Ranking: Ήρεμα τα πράγματα στους άντρες, αλλαγή στην κορυφή και σε πολλές θέσεις στις γυναίκες

Έχοντας διανύσει μια σεζόν με πλούσια δράση από τις εθνικές ομάδες σε άνδρες και γυναίκες και αφού γνωρίζουμε εδώ και ένα μήνα περίπου τις χώρες που ατενίζουν τις εξελίξεις από την κορυφή του κόσμου, ήρθε η ώρα να δούμε τι κατάφεραν αυτές με τους τίτλους τους και τι οι υπόλοιπες που τις ανταγωνίστηκαν ή εκείνες που απλά βρέθηκαν στο προσκήνιο.

Ξεκινάμε με τα “φρέσκα κουλούρια” και το ανανεωμένο ranking των ανδρών που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις χθες. Γεγονός, το οποίο πιθανότατα αποτελεί απόρροια της εξαιρετικά συμπιεσμένης περσινής σεζόν αλλά και της συνεχούς λήψης δεδομένων από τα πολλά απλωμένα “παράθυρα” λόγω προκριματικών και Nations League. Εν πάση περιπτώσει, πάμε τώρα να δούμε τι συνέβη. Υπήρξαν μεταβολές; Ήταν αρκετές; Ήταν σημαντικές;

Photo credits: FIFA (IG account)

Αντικρίζοντας τα δεδομένα παρακάτω, μπορούμε με ασφάλεια να που πως οι αλλαγές ήταν πενιχρές και η μεταβλητότητα η ελάχιστη δυνατή, διότι η Αργεντινή κρατά την πρωτιά που κέρδισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που γίνεται και στις περιπτώσεις των υπόλοιπων ομάδων μέχρι την έβδομη θέση. Για να πάμε στις χώρες που καταλαμβάνουν την όγδοη και την ένατη θέση όπου υπάρχει το προσπέρασμα των Πορτογάλων στους Ιταλούς, οι οποίοι όχι μόνο δεν πήγαν στο Μουντιάλ αλλά δυσκολεύονται κιόλας στα τρέχοντα προκριματικά.

Αρκετά όμως με τους άντρες. Ήρθε η ώρα να περάσουμε στις γυναίκες για τις οποίες η πληροφόρηση προέρχεται από την κατάταξη που παρουσιάστηκε περίπου πριν τρεις εβδομάδες. Εκεί όπου βλέπουμε το εξής παράδοξο. Στην πρώτη θέση δεν κατάφερε να βρεθεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Το έκαναν όμως οι κοπέλες από τη Σουηδία που όντας τρίτες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και με την ολοκλήρωση αυτού (στην κατάταξη της διοργάνωσης) είναι πλέον η κορυφαία γυναικεία εθνική ομάδα παγκοσμίως. Τον τίτλο αυτό αποχωρίστηκαν οι διαχρονικές κάτοχοι του, ΗΠΑ, οι οποίες “πλήρωσαν” το γεγονός πως δεν προχώρησαν όσο αναμενόταν στο πρόσφατο Μουντιάλ. “Αποκαθήλωση” υπήρξε βέβαια και σε ότι έχει να κάνει με την Γερμανία που βρέθηκε από τη δεύτερη στην έκτη θέση. Κι αυτό γιατί δεν μπόρεσε και αυτή στο προ εβδομάδων διεξαχθέν τουρνουά να βρεθεί στα νοκ άουτ.

Photo credits: FIFA Women’s World Cup (IG account)

Σύμφωνα, με όσα καταγράψαμε παραπάνω λοιπόν ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Τη γυναικείο ποδόσφαιρο αναγεννάται και έχει μια σπουδαία ευκαιρία να καλπάσει και να βρεθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αρκετά πιο κοντά από ότι ήταν στο αντρικό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ