Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Και στο τέλος κερδίζει η Λέστερ!

Η Λέστερ δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ, η αμυντική λειτουργία της Μπρίστολ ήταν καλή, όμως όταν την «ξεκλείδωσε» δεν υπήρχε επιστροφή. Νέα νίκη για την παρέα του Βάρντι (1-0) που «έπιασε» την πρώτη θέση, στο τέλος της 8ης αγωνιστικής της Championship.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, με πολλές ευκαιρίες, όμως καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα του. Από την αντίθετη πλευρά, η Μπρίστολ αντιμετώπιζε αμυντικά προβλήματα, αλλά άντεχε της πίεσης που της είχε τεθεί, με την επιθετική της γραμμή να μην λειτουργεί καθόλου. Με το σφύριγμα του Τζέιμς Μπελ που σηματοδότησε το τέλος του πρώτου 45λεπτου, το 0-0 παρέμεινε, δίνοντας παρόλα αυτά την αίσθηση, ότι κάτι θα αλλάξει στο δεύτερο μέρος.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Ένζο Μαρέσκα βγήκαν όλοι μπροστά για να καταφέρουν να βρουν αυτό που έψαχναν μέσα στο «σπίτι» τους. Και μετά από πολλές προσπάθειες, η επιθετικότητα των «Αλεπούδων» απέδωσε καρπούς. Συγκεκριμένα στο 65′, ο 19χρονος Ισαχάκου ανατράπηκε από τον αριστερό μπακ των «Ρόμπινς» Κάμερον Πρινγκ και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζέιμς Βάρντι ο οποίος δεν αστόχησε δύο λεπτά μετά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η συνέχεια ήταν δύσκολη για την Λέστερ, καθώς η Μπρίστολ ανέβηκε μπροστά και για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) θα μπορούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Χέρμανσεν ήταν εκεί που έπρεπε. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, το γήπεδο «καρδιοχτύπησε», μιας και οι φιλοξενούμενοι είχαν την πιο σημαντική τους ευκαιρία με ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με τον σουτ να καταλήγει στα χέρια του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ύστερα από αυτή τη φάση, ο ρέφερι έδωσε το τελευταίο σφύριγμα, δίνοντας ακόμη ένα τρίποντο στην «καλολαδωμένη μηχανή» που έχει δημιουργήσει ο Μαρέσκα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον η Λέστερ, η οποία εκμεταλλεύτηκε και το στραβοπάτημα της Πρέστον (1-1 με Ρόδεραμ) μαζί με την Ίπσουιτς Τάουν (την νικάει στην ισοβαθμία), η οποία πήρε εξαιρετικό τρίποντο απέναντι στην Μπλάκμπερν με 4-3.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους πρωτοπόρους της Championship, είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ για τον θεσμό του Carabao Cup.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ