Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τρίποντο από την ‘βούλα’

Η ΑΕΚ αγχώθηκε και φέτος κόντρα στον Ατρόμητο και χρειάστηκε όπως πέρυσι το σημείο του πέναλτι για να πάρει την νίκη και πάλι στις καθυστερήσεις.

Σε ένα πολύ κακό ποιοτικά ματς (στο β’ μέρος κυρίως), η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και παρότι είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο να βρει το γκολ, με τον Ατρόμητο να κάνει καλά την δουλειά του και να προβληματίζει την Ένωση. Ο ‘δικέφαλος’ παρότι είχε κάποιες καλές στιγμές (σημαντικότερες με Πόνσε, Κάλενς, Σιντιμπέ) για να προηγηθεί, τελικώς χρειάστηκε την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 35′ (το κέρδισε ο Μάνταλος) για να ανοίξει το σκορ και να πάει με αυτό το 1-0 στα αποδυτήρια, σε ένα πρώτο μέρος που δεν προσέφερε τίποτε άλλο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, η Ένωση συνέχισε να προβληματίζει και να δείχνει κουρασμένη, δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει το ματς ούτε όταν έκανε αλλαγές και στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι έγινε ροντέο. Ο Ατρόμητος ρίσκαρε και άρχισε να βγαίνει μπροστά και αφού πρώτα είδε τον Στάνκοβιτς να σταματά εντυπωσιακά το σουτ του Έντερ Γκονζάλες λίγο μετά έφερε το ματς στα ίσα με τον Έρλινγλμαρκ, με το VAR ωστόσο να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ παίχτη των Περιστεριωτών και να ακυρώνει το γκολ σε μία πολύ περίεργη φάση που έφερε και πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Παρόλ’ αυτά η ΑΕΚ δεν άκουσε τα ‘καμπανάκια’ κινδύνου που της χτυπούσε ο Ατρόμητος και αμέσως μετά (89′) τιμωρήθηκε εκ νέου, αφού ο Σιντινπέ ανέτρεψε εντός της περιοχής τον Αντζιέλσκι και είδε την κόκκινη κάρτα, με τον φορ του Ατρόμητου να κάνει το 1-1 με όμορφη εκτέλεση και να παγώνει την ‘OPAP Arena’ (σε ακόμη μία φάση πάντως που πέρασε από το μικροσκόπιο του VAR και σπατάλησε αρκετό χρόνο). Οι ‘κιτρινόμαυροι’ δεν το έβαλαν κάτω ωστόσο και πέντε λεπτά μετά πήραν δεύτερο πέναλτι (τρίτο στο ματς), το οποίο κέρδισε ο Μάνταλος και μετέτρεψε σε γκολ ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς εκτελώντας αλά πανένκα. Το ματς δεν έληξε όμως ούτε τότε και κράταγε και άλλες συγκινήσεις για το φινάλε, με τον Ατρόμητο στην τελευταία φάση να χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν ο Χατζισαφί πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, σε κεφαλιά του Αντζιέλσκι, με την Ένωση να γλιτώνει το…έμφραγμα και να παίρνει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη εντός έδρας νίκη της για φέτος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ