Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τσέλσι – Championship: Μια σχέση “αγάπης” που φτιάχνει παίκτες και γεμίζει τσέπες

Μπορεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η εικόνα της Τσέλσι να είναι ιδιαίτερα κακή σε όλα τα επίπεδα, όμως υπήρξε και ένα αρκετά διευρυμένο χρονικά διάστημα που αυτή λειτουργούσε σαν σύλλογος πολύ υψηλού επιπέδου. Γεγονός που αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως με μια μικρή αναδρομή.

Μπορεί οι “μπλε” από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Τοντ Μπόελι να έχουν απωλέσει την εύρυθμη λειτουργία που εγγυώταν η παρουσία του Αμπράμοβιτς στην κεφαλή της ομάδας, αλλά υπήρξε ένα διάστημα υπό τον Ρώσο ολιγάρχη που τα χρήματα είχαν λελογισμένη ροή και δημιουργούσαν πραγματικό κέρδος για την ομάδα που πλέον κοίτα μόνο πως θα ξοδεύει δίχως να την ενδιαφέρει αν η επένδυση τους έχει κάποια ουσία.

Αναφερόμαστε φυσικά στο διάστημα 2018 – 2023 όπου οι “Λονδρέζοι” προχώρησαν στο δανεισμό 29 συνολικά παικτών λαμβάνοντας ως ανταμοιβή για αυτούς 188,5 εκατομμύρια ευρώ. Στατιστικό που δείχνει ότι η ομάδα της αγγλικής πρωτεύουσας είχε σκοπό να “ψήσει” τους παίκτες της (κατά κύριο λόγο νεαρούς) για να τους φέρει αργότερα πιο έτοιμους στο υψηλότερο επίπεδο με το κατάλληλο βέβαια αντίτιμο.

Photo credits: Squawka Football (Facebook account)

Η συγκεκριμένη μάλιστα διαπίστωση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και καταδεικνύει ακόμα περισσότερα για την πολύ καλή δουλειά που αρμόδιου τμήματος της Τσέλσι όταν κοιτάζουμε στη δεύτερη θέση του παρακάτω πίνακα και βλέπουμε τους “γλάρους” της Μπράιτον να έχουν λάβει για 21 δανεισμούς ένα ποσό που κυμαίνεται στα 88,4 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αναλογιζόμενοι το μέχρι πρότινος “status” της ομάδας από το αγγλικό θέρετρο καταλαβαίνουμε ότι και αυτή είναι μια πάρα πάρα πολύ καλή επίδοση.

Τέλος, θα πούμε πως είναι κρίμα μια ομάδα που υπήρξε πραγματικά σπουδαία στο πρόσφατο παρελθόν να διαπομπεύεται έτσι πια από τον ίδιο της τον εαυτό και κατ’επιλογήν της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ