Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ: “Έσπασε” τη σιωπή της για το καλό όλων

Σε μια κίνηση που θυμίζει ελληνικό σωματείο, αλλά για πολύ σημαντικό λόγο προέβη η Λίβερπουλ που έπεσε θύμα διαιτητικής πλάνης στο παιχνίδι με την Τότεναμ.

Οι “κόκκινοι” δεν γινόταν να κρατήσουν το “στόμα” τους κλειστό μετά της κατάφορη αδικία που βίωσαν στο “Tottenham Hotspur Stadium” κατά την εξέταση του καθαρού αλλά εν τέλει ακυρωθέντος τέρματος του Λουζ Ντίαζ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι εκφράστηκαν σκληρά κατά της PGMOL μετά και τα ρεπορτάζ του αγγλικού τύπου που μιλούσαν για απροσεξία του VAR που δεν κατάλαβε πως ο επόπτης δεν έχει μετρήσει το τέρμα που επετεύχθη. Μάλιστα από τα ίδια ρεπορτάζ προκύπτει πως οι γραμμές, που δεν είδαμε ποτέ στο ζωντανό, προστέθηκαν, το γκολ επικυρώθηκε ακαριαία και έπειτα έμενε μόνο να δοθεί η κατάλληλη εντολή από πλευράς του διαιτητή για τη συνέχιση του ματς. Κάτι που δεν έγινε προκαλώντας εντύπωση στους ανθρώπους, στο κοινό της ομάδας του Γιούργκεν και πιθανότατα σε οποιονδήποτε άλλο παρακολούθησε το παιχνίδι εντός ή εκτός σταδίου. Με αποτέλεσμα να εκδοθεί και η παρακάτω ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση:

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε σωστή εφαρμογή των νόμων. Με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος.

Αποδεχόμαστε πλήρως την πίεση υπό την οποία δουλεύουν οι διαιτητές, αλλά αυτές οι πιέσεις υποτίθεται ότι θα μετριαστούν, όχι ότι θα επιδεινωθούν από την ύπαρξη και την εφαρμογή του VAR.

Άρα, είναι απαράδεκτο ότι ο χρόνος δεν ήταν αρκετός ώστε να παρθεί η σωστή απόφαση χωρίς να υπάρξει ακόλουθη παρέμβαση.

Το ότι πολλές αστοχίες έχουν επίσης κατηγοριοποιηθεί ως “σημαντικά ανθρώπινα λάθη” είναι επίσης απαράδεκτο 

Όλες (οι αποφάσεις) ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα έπρεπε να εμπεριστατωθούν αφού επανεξεταστούν με πλήρη διαφάνεια.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία των αποφάσεων που θα παρθούν στο μέλλον για όλους τους συλλόγους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τέτοιου είδους καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν.

Στο μεταξύ θα διερευνήσουμε το εύρος των διαθέσιμων επιλογών με δεδομένο ότι το ζήτημα πρέπει να κλιμακωθεί και να επιλυθεί.


PGMOL (Professional Game Match Officials Limited): Είναι το σώμα των διαιτητών που ευθύνεται για τη διεύθυνση των αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Η δήλωση της PGMOL: “Η απόφαση που πήρε το σώμα των διαιτητών της PGMOL να ακυρώσει το γκολ του Λουίς Ντίαζ στην ήττα της Λίβερπουλ των εννέα παικτών από την Τότεναμ ήταν ένα “σημαντικό ανθρώπινο λάθος” στο 0-0 με τους “κόκκινους” να έχουν μείνει ήδη με δέκα παίκτες. Το γκολ του Ντίαζ ακυρώθηκε από μια ασυνήθιστα γρήγορη απόφαση από το VAR κατά τη χρήση του οποίου δεν εμφανίστηκε η το γραφικό της γραμμής του οφσάιντ.”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ