Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Νιούκαστλ: Σαν να μην έφυγε ποτέ από τ’ “αστέρια”

Αν σας έλεγαν σήμερα το πρωί ότι οι “καρακάξες” που κέρδισαν την Παρί Σεν Ζερμέν εχθές το βράδυ είχαν 20 χρόνια να παίξουν στο Champions League θα το πιστεύατε; Εμείς σίγουρα όχι!

Κι αυτό γιατί παρουσίασαν ένα σύνολο με το *μαχαίρι στα δόντια” έτοιμη να επιτεθεί στην αντίπαλο της ακόμα κι αν αυτή ήταν πολύπειρη και θεωρητικά καλύτερη σε ποιότητα και δυναμική. Πέραν όμως αυτού το κείμενο αυτό γράφεται όχι μόνο για το “αγριεμένο” μάτι των “Άγγλων”, αλλά και για το ποιοι ήταν αυτοί που το έκαναν να “γυαλίζει” πολύ περισσότερο ακόμα κι από τη “λάμψη” του Εμπαπέ.

Μιγκέλ Αλμιρόν: Το πρόσωπο της νέας “ασπρόμαυρης” εποχής

Πάμε να δούμε όμως ποιοι είναι οι κύριοι στους οποίους, ως οφείλουμε, θα σταθούμε. Ξεκινάμε από τον Μιγκέλ Αλμιρόν. Τον ποδοσφαιριστή δηλαδή που έγραψε το όνομα του κάτω αυτό του Άλαν Σίρερ που ήταν και ο τελευταίος “magpie” που σκόραρε ποτέ σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για λογαριασμό της ομάδας από τη βόρεια Αγγλία. Ο Παραγουανός λοιπόν, αποτελεί το “σύμβολο” της Νιούκαστλ των τελευταίων τεσσάρων ετών και ως τέτοιο έδρασε και στο χθεσινό παιχνίδι. Οντας αυτός που όπως τα έφερε η αλληλουχία των φάσεων “σφράγισε” την ιστορική επιστροφή ενός συλλόγου που τον πίστεψε όταν εκείνος έψαχνε μέσω του MLS μέσω μια ευκαιρία στην Ευρώπη.

Νταν Μπερν: Ένα κεφάλι που βαίνει πάντα μπροστά στις μεγάλες νίκες 

Η ιστορία του Νταν Μπερν είναι μια από αυτές που μάθαμε χθες βράδυ και θα μπορούσαν να γίνουν βιβλίο με βάση το που ήταν και που έχει φτάσει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Καθώς πρόκειται για έναν αθλητή που το 2011 αγωνιζόταν στη Ντάρλινγκτον και και το 2013 έπαιζε με την Γέοβιλ για την οποία σκόραρε και το γκολ που την έστειλε στο τέλος της σεζόν 2012/13 το γκολ που την έστειλε στην Championship. Διήνυσε δηλαδή δρόμο μακρύ μέχρι αυτός να φτάσει να πληγώνει ξανά με το κεφάλι την ΠΣΖ σε ματς ομίλων Champions League.

Μάτι Λόνγκσταφ: Η ηδονή του να σκοράρεις για την ομάδα της καρδιάς σου 

Ο Μάτι Λόνγκσταφ έζησε σίγουρα τη χθεσινή νύχτα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Έβαλε δηλαδή το όνομα του στη λίστα των σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την φανέλα της ομάδας που λάτρευε από μικρό παιδί. Επίτευγμα που για να το καταφέρει χρειάστηκε να του δώσει την ευκαιρία ο Έντι Χάου που είδε έναν νεαρό να γυρίζει από έναν δανεισμό στο Κόλτσεστερ και αποφάσισε να πορευθεί μαζί του. “It’s been a long way” και για εκείνον λοιπόν.

Και τώρα για το κλείσιμο κρατήσαμε ένα ομαδικό στατιστικό που έχει κι αυτό τη δική του σημασία ως ένδειξη της προόδου που έχουν κάνει οι “ανθρακωρύχοι”, οι οποίοι σε μια εβδομάδα κέρδισαν τρεις πρωταθλήτριες. Πρώτα αυτή της Αγγλίας (Μάντσεστερ Σίτι) μετά εκείνη της Championship (Μπέρνλι) και τελευταία αυτή της Γαλλίας.

Good job “magpies”!

Δείτε ακόμη:

Champions League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ