Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

F1: Η ευκαιρία του Φερστάπεν να αναδειχθεί πρωταθλητής άνευ αγώνα

Ο Ολλανδός έχει την ευκαιρία να επεκτείνει από αυτό το Σαββατοκύριακο την προσωπική του δυναστεία αφού πριν έχει φροντίσει να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο σε αυτή της ομάδας του.

Αυτό που κάνει ο Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1 την τελευταία διετία είναι τόσο αδιαμφισβήτητο που έχει την ευκαιρία να “τελειώνει” το πρωτάθλημα πολύ πριν τον τελευταίο αγώνα. Κάτι που έκανε νωρίτερα και ο Λουίς Χάμιλτον για αρκετά χρόνια. Αυτή τη φορά όμως ο οδηγός της Red Bull έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι πολύ ιδιαίτερο που σίγουρα δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του αθλήματος.

Το νο. 1 των “ταύρων” λοιπόν μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής τερματίζοντας απλά στην πρώτη εξάδα του “Sprint Race” του αγώνα στο Κατάρ. Κι αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργήσει από τον ομόσταβλο του και κατά κάποιο τρόπο συνδιεκδικητή του τίτλου Σέρχιο Πέρεζ μια διαφορά που θα ξεπερνά τους 180 βαθμούς και άρα θα φτάσει σε ύψος που δεν καλύπτεται με κανέναν τρόπο στους έξι αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος.

Κλείνουμε με την υπενθύμιση πως ήδη από το προηγούμενο “grand prix” και την πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία ο “δαιμόνιος” δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει χαρίσει στην παντοδύναμη την περίοδο που διανύουμε Red Bull το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ