Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ήταν ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον διαιτητή!

3η αγωνιστική

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός 0-1

Ύστερα από τα δύο συνεχόμενα ρεπό στην έναρξη της σεζόν, η Νίκη Βόλου «μπήκε» στη μάχη του πρωταθλήματος της SL2 υποδεχόμενη τον Λεβαδειακό σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι! Οι φίλαθλοι της Νίκης σχεδόν «γέμισαν» το κάτω διάζωμα του Πανθεσσαλικού σταδίου δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα! Μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης καταχειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σαν να ήταν οι νικητές!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το πρώτο μέρος παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου με τον φιλοξενούμενο Λεβαδειακό να έχει την ελαφριά υπεροχή και τη γηπεδούχο Νίκη να προσπαθεί με γρήγορη ανάπτυξη στις αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Γκροφ. Στην ουσία λίγες φάσεις καταγράφηκαν στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Στο 18ο λεπτό από τη λάθος πάσα του Στίκα, ο Ρομό βρέθηκε σε καλή θέση για να σουτάρει όμως ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με υπερένταση! Η Νίκη είχε δύο δικές της στιγμές με τα μακρινά σουτ των Αναστασίου (20’) και Κρητικού (24’) να μην απειλούν ιδιαίτερα τον Γκροφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι «άνοιξε» για τα καλά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να δημιουργούνται συνεχώς προϋποθέσεις στην επίθεση! Στο 69’ χάθηκε κλασική ευκαιρία για την ομάδα της Βοιωτίας, όταν ο Συμελίδης με αριστερό βολέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη! Πηγαίνοντας σταδιακά προς το τελευταίο δεκάλεπτο οι «κυανόλευκοι» έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες! Αρχικά στο 80’ ο Κάσσος με δυνατή κεφαλιά «νικήθηκε» από τον Γκροφ και δύο λεπτά αργότερα στο 82’ η κεφαλιά του Γαβριηλίδη αποκρούστηκε εκ νέου από τον γκολκίπερ των Βοιωτών! Ερχόμενοι στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92ο λεπτό δύο φάσεις καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα! Ο Στίκας παρεμποδίστηκε από τον Τσιριγώτη με τον διαιτητή κ.Διαμαντόπουλο να υποδεικνύει κόρνερ στην εξέλιξη της φάσης και όχι φάουλ! Στο κόρνερ που ακολούθησε η μπάλα φάνηκε να βρίσκει σε χέρι ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής ωστόσο έδειξε «παίζεται» και στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Συμελίδη που με δυνατό σουτ σημείωσε το 0-1! Ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες τόσο των παικτών της Νίκης όσο και των φιλάθλων! Εξαιτίας αυτής της έντασης στα εναπομείναντα λεπτά αποβλήθηκε ο μέσος Πέττας από πλευράς των γηπεδούχων, όπως επίσης και ο στόπερ Στίκας με τη λήξη για εξύβριση του κ.Διαμαντόπουλου!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (84’ Ναά), Στίκας, Ανδρέου, Αναστασίου, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης (84’ Πέττας), Πολίτης (67’ Λίταινας), Κρητικός (57’ Ριμπέιρο), Κάσσος

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Πίρινεν, Σωτηράκος, Μεχία (39’  λ.τ. Χάμοντ), Μπελμόντ, Γιαννιώτας, Λούα Λούα (46’ Κουάδρα, 62’ λ.τ. Συμελίδης), Πολέτο (78’ Νικολιάς), Ρομό (46’ Τσιριγώτης)

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ