Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

“Διπλό” πρόκρισης για την “Γαλανόλευκη”

Η Εθνική εντυπωσίασε μέσα στην Ιρλανδία, πήρε μεγάλη νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα της Ολλανδίας κοιτάζει ξανά την… πρόκριση.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την γαλανόλευκη, που μόλις στο 5′ είχε απειληθεί ήδη δύο φορές, με την μία προσπάθεια των Ιρλανδών μάλιστα να σταματά στο δοκάρι. Στην συνέχεια η Εθνική ανέβασε στροφές πήρε την μπάλα στην κατοχή της, ισορρόπησε το ματς και βρήκε το γκολ με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά του Γιακουμάκη στο 20′ έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα. Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στην χώρα μας, που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε δύο τα τέρματα της και πήγε με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια, ενώ ενδιάμεσα (37′) ο Πέλκας ειχε αστοχήσει σε τετ-α-τετ. Ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Γιακουμάκη ο οποίος έδωσε στον Πέλκα και εκείνος τροφοδότησε τον Μασούρα που έκανε το 0-2 και έστειλε το ματς στην ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η επίσημη αγαπημένη διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα και είχε ακόμη δύο τρεις καλές στιγμές για να διευρύνει το σκορ, κυρίως στις φάσεις με Πέλκα, Χατζηγιοβάννη και Ιωαννίδη, με τους Ιρλανδούς από την άλλη να προσπαθούν να μειώσουν και να αναγκάζουν τον Βλαχοδήμο σε δύο καλέ επεμβάσεις, ωστόσο η Ελληνική άμυνα δεν νικήθηκε σε καμία περίπτωση και κάπως έτσι η γαλανόλευκη έφυγε με ένα πολύτιμο διπλό από την έδρα των Ιρλανδών και πλέον θα τα δώσει όλα στον επερχόμενο ‘τελικό’ με την Ολλανδία την Δευτέρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ