Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ: Με στόχο το «διπλό» στην «ασπρόμαυρη» Σκωτία!

Έτοιμος για μία ακόμα μεγάλη Ευρωπαϊκή βραδιά είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Σκωτία την Αμπερντίν, για την 3η αγωνιστική του Conference League (22:00, COSMOTESPORT 7HD).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την μεγάλη νίκη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με γκολ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, στις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού. Οι «ασπρόμαυροι» αναζητούν το τρίποντο, με στόχο την εδραίωση της πρώτης θέσης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την σημερινή αναμέτρηση στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, λέγοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο σύλλογος για το παιχνίδι.

«Η στρατηγική μας είναι γενικότερα να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούμε από το ρόστερ μας, μεγαλώνουμε την βάση των παικτών μας και μπορούμε να φρεσκάρουμε πνευματικά τους παίκτες μου για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχουμε».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν έχουν προκύψει προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς. Τιμωρημένος είναι ο βασικός -στην Ευρώπη- χαφ Μεϊτέ που ήταν εξαιρετικός με την Άιντραχτ. Στον αντίποδα επανέρχεται ο Κουλιεράκης που έλειψε την Κυριακή. Πάντα εκτός ο μέσος Μάρκος Αντόνιο, εκτός λίστας ο στόπερ Νάσμπεργκ και ο χαφ Φ.Σοάρες, με τον μπακ Σάστρε, όλοι αναπληρωματικοι.

Από την άλλη πλευρά, η Αμπερντίν δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ελσίνκι (1-1). Στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά το νωχελικό ξεκίνημά της (8 αγώνες, 9 βαθμούς, 8η θέση). Το Σάββατο ήταν να υποδεχτεί την Νταντί, αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε -μεταξύ άλλων- λόγω των πλημμυρών στη Σκωτία. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν διαθέσιμους τους Μόρις, ο οποίος θα λείψει για 6-7 βδομάδες ακόμα, όπως και ο ΜακΓκάρι. Μπεσουιτζέν και Ντάνκαν βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκισχάμερ, ενώ βοηθούς θα έχει τους Ρόναλντ Ρίεντελ και Σαντίνο Σρέινερ. Χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελεί ο Βάλτερ Άλτμαν. Τέλος στο VAR θα βρίσκεται ο Άλαν Κίας με AVAR τον Γιόζεφ Σπούρνι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ