Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κώστας Καρακώστας: «Στόχος μου εξαρχής ήταν να πάω βήμα-βήμα… και αυτό έγινε»

Τον ταλαντούχο τερματοφύλακα, Κώστα Καρακώστα, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει πριν λίγα λεπτά ο Αθλητικός Κόσμος, σε μία αποκλειστική συνέντευξη.

Ο 23χρονος Θεσσαλονικιός πορτιέρο μας μίλησε για το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, στη νέα του ομάδα, Union Titus Pétange (Α’ Εθνική Λουξεμβούργου), στην οποία πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι που μας πέρασε, εξαργυρώνοντας την σπουδαία του πορεία στο Λουξεμβούργο από το 2020, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης και για τους μελλοντικούς του στόχους.

 

  • Κώστα, εδώ και λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η νέα σεζόν και εσύ βρίσκεσαι σε νέα ομάδα πλέον. Πως κυλάνε τα πράγματα στην κορυφαία κατηγορία του Λουξεμβούργου;

«Καταρχάς να ευχαριστήσω και την πρώην ομάδα μου στο Λουξεμβούργο, την Berdenia Berbourg, η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ τα τελευταία 2 χρόνια και να αναδειχθώ μέσα από την ομάδα. Στη νέα μου ομάδα και στην Α’ εθνική πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση, πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και εξαιρετικό επιτελείο. Αν και η ομάδα δεν ξεκίνησε πολύ καλά… καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Λουξεμβούργου, που ήταν ένας εκ των στόχων αυτής της χρονιάς, νομίζω έχουμε βρει τα πατήματά μας στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος».

  • Ανήκεις στους Έλληνες ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Πως νιώθεις για αυτό;

«Πιστεύω πως είναι σημαντικό ανεξαιρέτως κατηγορίας να αγωνίζονται και να διακρίνονται οι Έλληνες στο εξωτερικό. Εμένα ο στόχος μου εξ αρχής ήταν να πάω βήμα-βήμα… και αυτό έγινε. Ξεκίνησα από τη Γ’ Εθνική Λουξεμβούργου και μέσα σε 3 χρόνια βρίσκομαι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Θεωρώ πως όταν αγωνίζεσαι και ξεχωρίζεις, τα υπόλοιπα έρχονται γρήγορα».

  • Έχει κάνει βήματα προόδου το ελληνικό ποδόσφαιρο ως προς το να γίνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη ή θεωρείς πως έχουμε αποτύχει παταγωδώς σε αυτό το κομμάτι;

«Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει άφθονο ταλέντο στην Ελλάδα και για αυτό όταν έρχονται στο εξωτερικό Έλληνες παίκτες συνήθως διακρίνονται. Τώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μείνει λίγο πίσω στις χαμηλές κατηγορίες, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό! Θεωρώ ότι αυτές οι κατηγορίες θα πρέπει να βγάζουν τους παίκτες για τις μεγάλες ομάδες και για την Εθνική Ελλάδος μετέπειτα! Κοίταξε στο παρελθόν πόσοι διεθνείς ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από Β’ και Γ’ Εθνική, κάτι που φωνάζει από μακριά πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα πρωταθλήματα».

  • Είναι στους μελλοντικούς στόχους σου να αγωνιστείς σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αν ναι, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

«Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα στο μέλλον. Νομίζω πως το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία θα ταίριαζε στα δικά μου χαρακτηριστικά και εκεί θα ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή». 

  • Ποιον Έλληνα και ποιον ξένο κίπερ θεωρείς κορυφαίο αυτή τη στιγμή;

«Πιστεύω πως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή και αυτό το απέδειξε μέσα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική, αλλά μου αρέσει παρά πολύ και ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα στο πρωτάθλημα της Πολωνίας. Όσο για ξένο τερματοφύλακα, θεωρώ πως είναι ο Έντερσον Μοράες της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι εξαιρετικός σε όλους τους τομείς».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ