Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Championship: Ντέρμπι στο «King Power Stadium»

Η Λέστερ μετά το νικηφόρο πέρασμα της (και) από το «Λόφτους Ρόουντ» επιστρέφει στο «σπίτι» της προκειμένου να αντιμετωπίσει την Λιντς, για την 15η αγωνιστική της Championship (03/11, 22:00).

Οι «Αλεπούδες» -αν και δύσκολα- κατάφεραν να επικρατήσουν επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς με 2-1 εκτός έδρας και να κατακτήσουν την 13η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, θέτοντας γερές βάσεις για την απευθείας άνοδο από πολύ νωρίς. Οι παίκτες του Ένζο Μαρέσκα ήταν αποτελεσματικοί, με τα δυνατά σουτ έξω από την περιοχή να βοηθούν στην επίτευξη των γκολ (Μαβιντίντι 30′, Γουίνκς 80′). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς, πέντε πόντους μπροστά από την Ίπσουιτς Τάουν (34 βαθμούς).

Ο Ένζο Μαρέσκα μίλησε χθες (02/11) για την σημερινή αναμέτρηση:

«Θα προετοιμαστούμε για το αυριανό (σημερινό) παιχνίδι με τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Η προετοιμασία μας θα είναι η ίδια με την προηγούμενη. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα σχέδιο για να δούμε πώς πρέπει να επιτεθούμε, να δούμε πώς πρέπει να αμυνθούμε όταν θέλουν να μας επιτεθούν και να δούμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε το transition. Στο τέλος, είναι το ίδιο πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή βραδιά για τους φιλάθλους- για εμάς είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Δεν βλέπω καμία διαφορά από το παιχνίδι με τη Σάντερλαντ (, για παράδειγμα. Θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε το παιχνίδι».

 

Από την άλλη πλευρά, η Λιντς δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Χάντερσφιλντ, μιας και κέρδισε με το ευρύ 4-1 μέσα στην έδρα της και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από την Σαουθάμπτον. Ο Ντάνιελ Φάρκε δεν προχώρησε σε ιδιαίτερες αλλαγές, θέλοντας να δείξει πόσο σημαντική ήταν η αναμέτρηση. Στο σημερινό παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι αναζητούν το τρίποντο για να πάρουν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας από τις ομάδες που ακολουθούν, ενώ θέλουν να μειώσουν όσο γίνεται την διαφορά από την κορυφή.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγλος Ντιν Γουάιτστοουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ