Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Premier League: Η “καμπάνα” στην Έβερτον που προμηνύει “περιπέτειες” και για Σίτι και Τσέλσι

Ένας τιμωρήθηκε, τρεις πρόκειται να πονέσουν με την ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών που επέβαλε η Premier League στην Έβερτον.

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος να αφαιρέσει 10 βαθμούς από την Έβερτον λόγω πρότερων οικονομικών παραβάσεων στις οποίες είχαν υποπέσει τα “ζαχαρωτά” στο πρόσφατο παρελθόν έπεσε σαν “κεραυνός εν αιθρία” στην ήσυχη αυτές τις μέρες καθημερινότητα της κατά τ’ άλλα θορυβώδους Premier League.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ευρεία ενημέρωση. από πλευράς του κορυφαίου πρωταθλήματος ως προς την έρευνα που αυτό διεξήγαγε για τυχόν επισφαλείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την έτερη ιστορική ομάδα του Μέρσεϊσάιντ και για αυτό το φίλαθλο κοινό εξεπλαγεί με όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες. Το ίδιο βέβαια δεν συνέβη και με τον τιμωρημένο πια οργανισμό, ο όποιος εδώ και κάποιες ημέρες απλά ανέμενε την σχετική ετυμηγορία για να πάρει έπειτα και το ίδιο δημόσια θέση για τα πεπραχθέντα.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

Photo credits: Everton FC (Facebook account)

Η Everton Football Club είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη από την απόφαση της Επιτροπής της Premier League.

Ο σύλλογος πιστεύει ότι η Επιτροπή έχει επιβάλει μια εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση. Ο σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην Premier League. Η διαδικασία προσφυγής θα ξεκινήσει τώρα και η υπόθεση του Ομίλου θα εκδικαστεί από ένα Συμβούλιο Προσφυγών που θα διοριστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League σε επόμενο χρόνο.

Η Έβερτον υποστηρίζει ότι ήταν ανοιχτή και διαφανής στις πληροφορίες που παρείχε στην Premier League και ότι πάντα σεβόταν την ακεραιότητα της διαδικασίας. Ο σύλλογος δεν αναγνωρίζει τη διαπίστωση ότι παρέλειψε να ενεργήσει με τη μέγιστη καλή πίστη και δεν κατανοεί ότι ήταν ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την Premier League κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τόσο η σκληρότητα όσο και η αυστηρότητα της κύρωσης που επιβλήθηκε από την Επιτροπή δεν αντικατοπτρίζουν ούτε δίκαια ούτε εύλογα τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Ο όμιλος θα παρακολουθεί επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας της Premier League.

Η Έβερτον δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής.”


Όπως βλέπετε παραπάνω θα καταβληθεί από τη μεριά των “ζαχαρωτών” κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης της νέας αυτής κατάστασης μέσω της κατάθεσης έφεσης που σκοπό θα έχει ακόμα και τη ματαίωση της ποινής που αυτή τη στιγμή θέτει σε κίνδυνο την παρουσία τους στην πρώτη τη τάξει κατηγορία των αγγλικών πρωταθλημάτων με τα από 71 συναπτά έτη σε αυτή.

Που βρίσκεται πλέον η Έβερτον;

Πλέον, το αντίπαλο δέος της Λίβερπουλ, βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού και μάλιστα στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα πέφτοντας από τους 14 στους 4 βαθμούς. Αν υπάρχει βέβαια και κάτι “ευχάριστο” σε όλο αυτό, είναι ότι η νέα αυτή συνθήκη δεν φέρνει σε εξόφθαλμα επικίνδυνη. Καθώς, η Λούτον που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τους τελευταίους τρεις απέχει μόλις 2 βαθμούς και “πάσχει” από την πασιφανή έλλειψη ποιότητας που τη διακρίνει σε ένα δυνητικό “Head to Head” με την Έβερτον. Κι ας έχουν χάσει οι “μπλε” του Μέρσεϊσάιντ στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Τα προαναφερθέντα ισχύουν βέβαια και με τη Μπέρνλι ή τη Σέφιλντ που με τη νέα “τάξη πραγμάτων” περιτριγυρίζουν την ομάδα του Σον Ντάις.

Ποιος μπορεί να είναι ο κίνδυνος για τη Μάντσεστερ Σίτι ή την Τσέλσι;

Το γεγονός ότι για τα “ζαχαρωτά” δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των παραβάσεων των κανονισμών που εξετάστηκαν αλλά ξέρουμε το εύρος της τιμωρίας, μας κάνει να συμπεράνουμε ότι αυτές συνέβησαν σε βάθος ενός σεβαστού διαστήματος. Αντίστροφα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για την Σίτι που γνωρίζουμε την περίοδο που τέθηκε στο “μικροσκόπιο” (2009 – 2018) και το ποσό των ατασθαλιών (115 περιπτώσεις) οι ιθύνοντες θα αποφανθούν πιθανότατα μια (σκληρή) βαθμολογική ποινή και όχι την έσχατη αυτών, η οποία συνοψίζεται στη λέξη υποβιβασμός. Ενώ η ίδια είναι και η εντύπωση μας με διαφορετική ωστόσο τη διαδρομή που μας οδηγεί σε αυτή και για την επικείμενη απόφαση που θα αφορά την Τσέλσι της εποχής Αμπράμοβιτς.

Που θα βρεθούν Σίτι και Τσέλσι αν λάβουν την τιμωρία της Έβερτον πριν τη λήξη της τρέχουσας διακοπής;

Οι “πολίτες” θα αποχωρήσουν από την πρωτοκαθεδρία της λίγκας και θα βρεθούν με 18 βαθμούς στην ένατη θέση. Κάτω από τη Μπράιτον (19 βαθμοί) και πάνω από τη Γουέστ Χαμ (17 βαθμοί).

Την ίδια ώρα ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τους “μπλε” από το Λονδίνο που θα “κατρακυλήσουν” από τη δέκατη στη δέκατη έβδομη θέση με μόλις 6 βαθμούς συγκομιδή.

Κλείνοντας, θεωρούμε, με βάση και το δεδικασμένο που δημιουργήθηκε σήμερα, ότι η διοργανώτρια Αρχή θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα σκεπτόμενη παράλληλα και το ειδικό βάρος των επόμενων δύο ομάδων που πρόκειται να τιμωρήσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ