Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Α.Ο.Ν. Αρτάκης: Με «όπλο» την καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα βλέπει κορυφή!

Η Αρτάκη φέτος στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής προβάλλει σαν ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση και την άνοδο στη Football League. Μια ομάδα στιβαρή με «όπλο» την άμυνα της, διατηρεί ένα ρεκόρ σπάνιο πανελλαδικά. Κατέχει αυτή την στιγμή την καλύτερη άμυνα με μόλις 3 γκολ παθητικό και ποδόσφαιρο με μεγάλη κατοχή μπάλας.

 

Όπως είναι γνωστό, η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ομάδα που έχει κτιστεί από τον Γκουαρντιόλα για να κρατάει πάρα πολύ την μπάλα στα πόδια της προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις αντίπαλες επιθέσεις. Κάτι αντίστοιχο επιχειρεί φέτος και ο Δημήτρης Μαγκαφίνης στον πάγκο του ΑΟΝΑ, καθώς έχει πολύ καλή κυκλοφορία και «πνίγει» πολλές φορές τον αντίπαλο.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει και πολύ καλές επιστροφές στην άμυνα μιας και αν βρεθεί αντίπαλος να βγει καλά στην κόντρα, ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Μέχρι τώρα πάντως η Αρτάκη σε αυτό το κομμάτι τα καταφέρνει περίφημα…

 

Η ομάδα της Αρτάκης τυγχάνει μέχρι τώρα να διαθέτει την καλύτερη άμυνα ακόμα και πάνω από τους μεγάλους του ελληνικού ποδόσφαιρου, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, αλλά και από τις ομάδες που προπορεύονται σε κάθε όμιλο στην Super League2, τον Λεβαδειακό και τα Χανιά.

  • Η Καβάλα στον 1ο όμιλο έχει παθητικό 6 γκολ.
  • Ο Σβορώνος στον 2ο όμιλο έχει παθητικό 7 γκολ.
  • Ο Κυανούς Αστήρ Βάρης στον 3ο όμιλο έχει παθητικό 6 γκολ.
  • Ο Πανιώνιος στον 4ο όμιλο έχει παθητικό 7 γκολ.

 

Ο Παναθηναϊκός όντας πρωτοπόρος στην Super League έχει δεχτεί 8 τέρματα, ο 2ος στην βαθμολογία Ολυμπιακός 10 τέρματα, η ΑΕΚ που ακολουθεί έχει δεχτεί 9, ενώ ο 4ος ΠΑΟΚ έχει 10 γκολ παθητικό και ο 5ος Άρης 14 τέρματα. Μια επίδοση σημαντική για την Εύβοια και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο, η οποία κατατάσσει την ομάδα της Αρτάκης πάνω ακόμα και από ολόκληρα μεγέθη του ελληνικού ποδόσφαιρου, ενώ στην Super League 2, Λεβαδειακός και Χανιά έχουν δεχτεί 6 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Ο Α.Ο.Ν. Αρτάκης το περασμένο καλοκαίρι χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τον τίτλο και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Έχοντας συμπληρώσει αισίως το 1/3 του πρωταθλήματος στην Γ’ Εθνική, ο ΑΟΝΑ δείχνει να μην φοβάται κανέναν στο γήπεδο κυριαρχώντας απόλυτα στο γήπεδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν φέτος είναι απόλυτα στοχευμένες, με μοναδικό σκοπό η ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ