Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι 4-2: Πρώτοι οι μεν, ζόρια οι δε

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Νάπολι με 4-2 πετυχαίνοντας τη πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, κλειδώνοντας παράλληλα και μαθηματικά τη πρώτη θέση στον όμιλο. Αντίθετα “μπελάδες” για τη Νάπολι η οποία θα παίξει τη πρόκριση της σε ένα ματς τελικό με αντίπαλο τη Μπράγκα.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Νάπολι να πατάει καλύτερα και μόλις στο 9ο λεπτό να ανοίγει το σκορ με τον Σιμεόνε μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ντι Λορέντζο. Ωστόσο το προβάδισμα των φιλοξενουμένων κράτησε για λίγο καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Ροντρίγκο με υπέροχο τελείωμα νίκησε το Μερέτ γράφοντας το 1-1. Μετά την ισοφάριση η ομάδα του Αντσελότι πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, πίεσε για το γκολ με το οποίο θα έκανε την ολική ανατροπή και το βρήκε με τον “συνήθη ύποπτο” Μπέλινγχαμ. Ο Αλάμπα με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Άγγλο που με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 2-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με το 2-1 να είναι το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Νάπολι να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης και πάλι στη πρώτη της φάση. Ο Ανγκισά τρύπωσε στην άμυνα των γηπεδούχων και παρότι η πρώτη του προσπάθεια σταμάτησε σε σώματα, η δεύτερη κατέληξε στο βάθος της εστίας του Λούνιν. Η συνέχεια του παιχνιδιού βρήκε τη Ρεάλ να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Και το βρήκε με έναν ανέλπιστο πρωταγωνιστή. Αυτός ήταν ο Νίκο Πας που είχε περάσει στο 65ο λεπτό αντί του Μπραχίμ Ντίαθ, με τον 19χρονο μέσο να σουτάρει η μπάλα να ξεγελά τον Μερέτ και να πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πίεσαν για να βρουν την ισοφάριση αλλά ήρθε στη τελευταία φάση ο Χοσέλου, ύστερα από υπέροχο γύρισμα του Μπέλιγχαμ, να βάλει το κερασάκι στη τούρτα γράφοντας το τελικό 4-2.

Οι Συνθέσεις

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (87’ Νάτσο), Βαλβέρδε, Κρόος, Μπέλινγχαμ, Θεμπάγιος (57’ Χοσέλου), Ροντρίγκο (87’ Βάζκεθ), Μπραχίμ Ντίαθ (65’ Παζ)

ΝΑΠΟΛΙ (Ματσάρι): Μερέτ, Ζουάν Ζεσούς (87’ Ζανόλι), Νέιθαν, Ραχμάνι, Ντι Λορέντσο, Λομπότκα (87’ Ρασπαντόρι), Ανγκισά, Ζιελίνσκι (65’ Ελμάς), Πολιτάνο (78’ Καγιούστε), Κβαρατσκέλια, Σιμεόνε (46’ Όσιμχεν)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ