Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τρίποντο «ανάσα» με ωραίο ποδόσφαιρο!

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ο Παναιτωλικός επέστρεψε παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 3-0 κόντρα στη Κηφισιά, για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και επικράτησε της Κηφισιάς με 3-0. Ζοάο Πέδρο και Ντουάρτε (σκόραρε δύο φορές) έδωσαν «ανάσα» στην ομάδα του Αγρινίου βγάζοντας την από τη τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Έτσι, οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς και τη 12η θέση, ενώ η Κηφισιά έμεινε στους 8 βαθμούς και έπεσε στη 13η θέση, καθώς δέχτηκε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες ξεκινήσαν σε χαμηλές «πτήσεις», χωρίς να μπορούν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον Παναιτωλικό στο 9′. Ο Πέρες σούταρε εκτός περιοχής και ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 17ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη να ήταν αδύναμο, ενώ στο 23′ η Κηφισιά είχε τη πρώτη της καλή στιγμή με τον Πρίτσα να μη μπορεί να νικήσει τον Καπίνο μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπιφουμά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήρθε στο 24΄και ήταν για τον Παναιτωλικό. Ο Ντουάρτε γύρισε, ο Ζοάο Πέδρο έκανε την προβολή, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά για ακόμη μια φορά και στη συνέχεια ο Χατζηθεοδωρίδης κέρδισε ένα ακόμη κόρνερ για την ομάδα του. Στο 34′ ο Γιάννης Αναστασίου οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Πείο να βγαίνει εκτός λόγω διαστρέμματος και τον Αντούνες να μπαίνει στη θέση του. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι. Ο Χουάνπι με φανταστική ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι και ο Ζοάο Πέδρο το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν είχε καμία σχέση με αυτό του πρώτου. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με τη Κηφισιά να απειλεί πρώτη με το άστοχο σουτ του Μασούρα στο 49′, ενώ άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων με την εναέρια προσπάθεια του Τορέχον έπειτα από πάσα του Λιάβα να καταλήγει άουτ στο 51′. Στο 61ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της νίκης. Ο Τορεχόν έβγαλε τη σέντρα, με τον Ντουάρτε να παίρνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Αναστασίου με τις αλλαγές που πραγματοποίησε θέλησε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του και στο 71′ λίγο έλλειψε ο Οζέγκοβιτς με εξαιρετική ατομική ενέργεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γίνει η «χρυσή» αλλαγή, που θα έβαζε ξανά τη Κηφισιά στο παιχνίδι. Ό,τι δεν έκανε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων το έκανε ο Ντουάρτε. Ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ προς το δεύτερο δοκάρι και ο Ντούαρτε με διπλή προσπάθεια κέρδισε ξανά τον Αναγνωστόπουλο για το 3-0 και την εμφατική επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Αγρινίου.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης, 4-3-3): Καπίνο, Τορεχόν, Οικονόμου, Μλάντεν (86′ Στάγιτς), Ντουάρτε, Χατζηθεοδωρίδης, Λιάβας (86′ Μαυρίας), Πέρες (58′ Μπαλντασάρα), Χουάνπi (83′ Ξενίδης), Φ. Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο (83′ Σίλβα)

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου, 4-2-3-1): Aναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (69′ Παρράς), Λαντρ, Βαφέας, Πέιος, Πρίτσας (46′ Ίλιεφ), Ιπαλίμπο, Τετέι, Μπιφουμά (69′ Αντερέγκεν), Ματέους Σάντος (57′ Οζέγκοβιτς)

Διαιτητής: Κουμπαράκης
Βοηθοί: Κόλλιας, Χριστοδούλου
4ος: Κατσικογιάννης
VAR: Μανούχος, Χριστάκογλου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ