Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν: Ο Τούχελ «πάγωσε» το Όλντ Τράφορντ και άφησε εκτός Ευρώπης τον Τεν Χάγκ

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε για άλλη μια φόρα την υπεροχή της απέναντι από την μαχητική σήμερα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και κατάφερε να πάρει την νίκη με 0-1 αν και ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, και άφησε από νωρίς εκτός Ευρώπης τους «κόκκινους διαβόλους». Το μοναδικό γκολ το πέτυχε ο Κομάν στο 71′.

 

Μοιρασμένα τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο

Ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα από το κοινό, αφού σε γενικές γραμμές δεν είχε πολλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς για να περάσουν ήθελαν μόνο νίκη, στο 4′ η Μάντσεστερ έκανε την πρώτη τελική του παιχνιδιού με το Άντονι να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ χωρίς όμως να ανησυχεί τον Νόιερ, ο οποίος είδε την μπάλα να περνά λίγο πιο πάνω από το δοκάρι. Στο 10′ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν με κεφαλιά του Κέιν αναγκάζοντας τον Ονάνα να κάνει απόκρουση. Στο 18′ η ομάδα του Τούχελ ζήτησε πέναλτι στην μονομαχία του Μαγκουάιρ και του Μουσιάλα, ο διαιτητής δεν συγκινήθηκε και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Το ημίχρονο τελείωσε με την αναγκαστική αλλαγή του Μαγκουάιρ ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Μια φάση ήταν αρκετή για να κρίνει το παιχνίδι

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές τελικές για την Γιουνάιτεντ, αλλά στο 55′ δημιούργησε ευκαιρία με τον Φερνάντες να βρίσκεται με μέτωπο στην εστία, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο. Η φάση που έκρινε το ματς ήταν για τους Γερμανούς με τον Κομάν, ο οποίος μετά από δικιά του κούρσα έδωσε στον Κέιν όπου του την επέστρεψε και βρέθηκε απέναντι από τον Ονάνα κάνοντας το τελικό 0-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια ευκαιρία μετά από κεφαλιά του Άγγλου επιθετικού, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα λίγο πιο πάνω από το δεξί δοκάρι του Ονάνα.

Με αυτό το σκορ οι γηπεδούχοι βγαίνουν εκτός Ευρώπης από νωρίς, με την Γαλατασαράι να συνεχίζει στο Europa League, η οποία παρά την ήττα της από την Κοπεγχάγη τερμάτισε στην τρίτη θέση.

 

Ενδεκάδες:

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονανά, Νταλότ, Βαράν (80′ Μέινου), Μαγκουάιρ (40′ Έβανς), Σο (46′ Γουάν-Μπισάκα), Μακτόμινεϊ, Άμραμπατ, Άντονι (75′ Πελίστρι), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (75′ Μετζμπρί), Χόιλουντ.
  • ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μαζραουί (46′ Λάιμερ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (77′ Τελ), Μουσιάλα (67′ Μίλερ), Σανέ, Κέιν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ