Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ουνιόν Βερολίνου: Τέλος στο όνειρο του Champions League με ένα παραλίγο “θαύμα”

Τα “καρπούζια” που δε χώρεσαν στην ίδια “μασχάλη”, η πρωτοπορία και η νίκη που δεν την περνά από τον όμιλο, όμως μοιάζει να είναι πιο σημαντική από τις άλλες.

Μια πολύ όμορφη ιστορία έφτασε στο τέλος για τους “Γερμανούς” που πλήρωσαν την απειρία τους και έβαλαν έτσι πολύ νωρίς τέλος στην ευρωπαϊκή σταδιοδρομία της φετινής σεζόν. Εξέλιξη λόγω της οποίας μάλιστα αποχωρίστηκαν και τον μέχρι πρότινος προπονητή τους και “μαέστρο” των επιτυχιών τους τα τελευταία χρόνια, Ουρς Φίσερ. Ο Ελβετός προπονητής που αποχώρησε λίγες ημέρες πριν τον καθοριστικό αγώνα με τη Μπράγκα, είδε την ομάδα του να “κολλάει” στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα στη Bundesliga και ταυτόχρονα να χάνει στο τέλος των τους βαθμούς που της προσφέρονταν σε δύο από τους τέσσερις αγώνες του Champions League. Συνθήκη που ίσχυσε και στον χθεσινό αγώνα των “Βερολινέζων” με τη “Βασίλισσα” της Ευρώπης.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από την Ουνιόν στα “αστέρια” πέρα από το βήμα που δόθηκε στη Μαρία Λουίζ Έτα και τη γυναικεία προπονητική μέσω της αλλαγής προπονητή και της έλευσης του Νέναντ Μπιέλιτσα, αυτό είναι το γεγονός πως έδειξαν να μπορούν αλλά να μην ξέρουν πώς να το κάνουν. Επίσης δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό η εικόνα του κατακόκκινου “Olympiastadion” που μπορεί να “ήπιε” ποτέ”νερό”, αλλά στη μάχη της κερκίδας ήταν αυτό που βούτηξε στην πηγή και δημιούργησε τρεις ανεπανάληπτες βραδιές πλημμυρισμένες από αγνό πάθος, προσμονή και αγάπη για την ομάδα.

Η συγκομιδή στον όμιλο:

Πρώτος γύρος

Ρεάλ Μαδρίτης – Ουνιόν Βερολίνου 1-0

Μπέλιγχαμ 90+4′

Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα 2-3

Μπέκερ 30′, 37/Νιακατέ 41′, Μπρούμα 51′, Κάστρο 90+4′

Ουνιόν Βερολίνου – Νάπολι 0-1

Ρασπαντόρι 65′

Δεύτερος γύρος

Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου 1-1

Πολιτάνο 39’/Φοφανά 52′

Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου 1-1

Ντζαλό 51’/Γκούσενς 42′

Ουνιόν Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

Φόλαντ 45+1′, Κραλ 85’/Χοσέλου 61′,72′, Σεμπάγιος 89′

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ρεάλ Μαδρίτης 18

Νάπολι 10

Μπράγκα 4

Ουνιόν Βερολίνου 2

Δείτε ακόμη:

Champions League: Όσα ξεχωρίσαμε από την 5η αγωνιστική

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ