Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Champions League: Η Opta προβλέπει τον νικητή

Οι ισχυρές πιθανότητες της Σίτι, το “στέμμα” της Ρεάλ που την κρατά ψηλά, ο παράγοντας Μπάγερν και οι άλλοι.

Με τη φάση των ομίλων να έχει μόλις ολοκληρωθεί η Opta επιχείρησε να βρει ανάμεσα στους 16 που συνεχίζουν στο Champions League εκείνον που θα σηκώσει το τρόπαιο στο τέλος της διαδρομής.


ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ OPTA

  • Μάντσεστερ Σίτι 28%
  • Ρεάλ Μαδρίτης 15%
  • Μπάγερν Μονάχου 11%
  • Άρσεναλ 10%
  • Ίντερ 9%
  • Ατλέτικο Μαδρίτης 5%
  • Μπαρτσελόνα 5%
  • Παρί Σεν Ζερμέν 4%

 

Μάντσεστερ Σίτι 

Photo credits: Manchester City (IG account)

Όπως βλέπετε οι άνθρωποι της γνωστής εταιρείας στατιστικών επέλεξαν να δώσουν το δικό τους χρίσμα στην εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όχι άδικα θα έλεγε κανείς. Διότι οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να προβληματίζουν στις εγχώριες υποχρεώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι η “μηχανή” στο Champions League δεν έχει χρειαστεί ακόμα να “ανάψει”.

Ρεάλ Μαδρίτης 

Photo credits: Jude Bellingham (IG account)

Έπειτα, δεύτερη τοποθετούν τη Ρεάλ Μαδρίτης αναλογιζόμενοι το ειδικός βάρος των 14 κατακτήσεων, το οποίο είναι ικανό να στείλει τη Ρεάλ μέχρι και το “Wembley” παρά τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι “μερένχες”. Άλλωστε υπάρχει και το παράδειγμα της σεζόν 2021/22. Τότε που με απανωτές ανατροπές και με ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα στον τελικό η “βασίλισσα” έκατσε ξανά στο θρόνο της.

Μπάγερν Μονάχου

Photo credits: Harry Kane (IG account)

Οι “Βαυαροί” που εδώ και πάρα πολλά χρόνια κατέχουν μια θέση ανάμεσα στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας με τα “μεγάλα αυτιά”, έχουν και φέτος αρκετές πιθανότητες. Γεγονός που αποτελεί απόρροια της έλευσης του Χάρι Κέιν για την κορυφή της επίθεσης. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι να δούμε το κατά πόσο η “εγγύηση” του Άγγλου φορ θα βοηθήσει τους “Γερμανούς” όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Άρσεναλ

Photo credits: Declan Rice (IG account)

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα συγκεντρώνει όλα τα τεκμήρια προκειμένου να είναι στο top 5 των διεκδικητών και ταυτόχρονα εκτός της πρώτης τριάδας αυτών. Ο λόγος “κρύβεται” στη συσχέτιση της απειρίας του συγκεκριμένου συνόλου των “κανονιέρηδων” με το πολύ ταλέντο του σε όλες τις γραμμές, το οποίο βέβαια κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει το έλλειμμα που αναφέραμε αμέσως πριν. Μεγάλο ρόλο στη συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν διαδραματίζει η εικόνα των “gunners” στη φάση των ομίλων. Κι αυτό γιατί παρά την ήττα στη Γαλλία από τη Λανς τη δεύτερη αγωνιστική, οι “Λονδρέζοι” δεν αντιμετώπισαν κάποια δυσκολία όσον αφορά τη μάχη της πρόκρισης και της πρωτιάς.

Ίντερ

Photo credits: Hakan Chalhanoglu (IG account)

Βλέποντας τη συγκομιδή τους στον όμιλο, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι “νερατζούρι” δεν εντυπωσίασαν στον όμιλο. Δώδεκα βαθμοί με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες σε γκρουπ με Σοσιεδάδ, Μπενφίκα και Σάλτσμπουργκ είναι, θα έλεγε κανείς, ο ορισμός του “τόσο όσο”. Στον αντίποδα βέβαια υπάρχει η καλή εγχώρια εικόνα. Πτυχές δηλαδή που αντικρούονται και αποτελούν το “φυτίλι” των προσδοκιών που “γεννά” η περσινή παρουσία στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Photo credits: Antoine Griezmann (IG account)

Οι “ροχιμπλάνκος” αποφάσισαν φέτος να βγουν για πρώτη φορά επί ημερών Ντιέγκο Σιμεόνε από το “καβούκι” τους και το αποτέλεσμα είναι άκρως ελκυστικό. Ως πειστήριο αυτού πρέπει να θεωρούνται τα 17 γκολ ενεργητικό σε 6 αγώνες. Επίδοση συγκαταλέγεται στις καλύτερες του συλλόγου στη διοργάνωση. Ενώ τη δική τους σημασία έχουν τα εξής: Πρώτον, οι “Μαδριλένοι” έχουν σε εκπληκτική κατάσταση τον ηγέτη τους Αντουάν Γκριεζμάν και δεύτερον ξεπέρασαν για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους τα 100 τέρματα σε ένα ημερολογιακό έτος. Επίδοση που τις τελευταίες φορές που την επανέλαβαν βρέθηκαν εν τέλει και στον τελικό του Champions League.

Μπαρτσελόνα

Photo credits: Barcelona FC (IG account)

Γράφοντας για το έβδομο κατά σειρά φαβορί φτάνουμε και σε μια ομάδα που είναι κολακευτικό να βρίσκεται εδώ. Κι αυτό διότι οι “μπλαουγκράνα” του Τσάβι προβληματίζουν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν φτάσει να θεωρούνται και η μοναδική “μεγάλη” ομάδα που θα αποκλειστεί από την επόμενη κιόλας φάση της διοργάνωσης.

Παρί Σεν Ζερμέν

Photo credits: PSG (IG account)

Οι “Παριζιάνοι” στην πρώτη τους απόπειρα να αγωνιστούν με ένα εξορθολογισμένο μπάτζετ δεν τα έχουν πάει ιδιαίτερα καλά. Συγκεκριμένα δεν είναι μυστικό ότι οφείλουν την παρουσία τους στους 16 κυρίως στην τύχη τους και στην εξασθένηση των αντοχών της Νιούκαστλ και όχι στη δική τους απόδοση. Κάτι που αναπόφευκτα τους φέρνει στην τελευταία θέση των υποψηφίων πρωταθλητών Ευρώπης.

Οι υπόλοιπες ομάδες των 16

Κοπεγχάγη, Αϊντχόφεν, Νάπολι, Σοσιεδάδ, Λάτσιο, Ντόρτμουντ, Λειψία, Πόρτο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ