Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Λουκά Ντόνσιτς: Γράφοντας ιστορία με ένα “ραβδί”

Τα μαγικά απέναντι στους Σανς, οι 10.000 πόντοι και τα ξόρκια που δεν έκαναν οι “ήλιοι”.

Το ότι ο Λούκα Ντόνσιτς είναι μάγος και καλλιτέχνης του μπάσκετ είναι κάτι που πια αποτελεί θέσφατο και δεν χωράει αμφισβήτηση επ’ αυτού. Για αυτό και δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση η νέα 50αρα του Σλοβένου. Πώς να μη γίνει αυτό ωστόσο όταν ο αγαπημένος “Λουκάς” του παγκόσμιου μπάσκετ κάνει για ακόμα μια φορά παραπάνω από όσα χρειάζεται για την ομάδα του;

Τι εννοούμε όμως με τα παραπάνω; Αυτό που θέλουμε να πούμε λοιπόν είναι ότι ενώ ο υπερταλαντούχος Βαλκάνιος χρειαζόταν 11 πόντους για να φτάσει τους 10.000 σε 5 (και κάτι) χρόνια καριέρας στο NBA, εκείνος κατέγραψε 50, 15 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 κοψίματα προκειμένου να καταστήσει τη βραδιά μοναδική και αξιομνημόνευτη για τον ίδιο και τον κόσμο των Μάβερικς που κοιτάζει με θάρρος το μέλλον έχοντας έναν εκ των καλύτερων “guard” στη δική του ομάδα.

Κλείνοντας, να πούμε ότι η μνημειώδης προσπάθεια του ηγέτη των Μάβερικς δεν πήγε χαμένη. Αφού κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη έναντι των “ήλιων”, οι οποίοι δεν ήξεραν πως να τον σταματήσουν. Το σκορ έκλεισε στο 128-114.

Δείτε ακόμη:

Αναγκαστική προσθήκη για τους Νικς

Πλήγμα στους Νικς με Ρόμπινσον

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ