Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης 2024: Οι πρώτες σκόρερ μετά τη φάση των ομίλων

Η ασταμάτητη Γιάκομπι, η ταχύτατη αναρρίχηση της Φαν ντερ Σλοτ με το ελληνικό υπόβαθρο και τα “crucial” goals” της Ξενάκη.

Με τη διοργάνωση στο Αϊντχόφεν να ετοιμάζεται να μπει από σήμερα το απόγευμα στη δεύτερη και τελευταία φάση της, είναι η καταλληλότερη στιγμή ώστε να δούμε και ποιες παίκτριες ξεχώρισαν μέσα από τη συνεισφορά τους στα γκολ για τις χώρες τους. Κίνητρο για την ενασχόληση μας φυσικά και αποτέλεσε η παρουσία της Ελένης Ξενάκη στη λίστα. Για την οποία λεπτομέρειες θα διαβάσετε παρακάτω.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

1. Άλμα Γιάκομπι (11 γκολ)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και την και από την πρώτη σκόρερ. Εκεί όπου συναντάμε την Άλμα Γιάκομπι από το Ισραήλ που παραδόξως θα καταφέρει να βρεθεί στην επόμενη φάση. Με την ίδια να κάνει ότι περνούσε από το χέρι της για την πρόκριση της “βυθισμένης” στις ταραχές πατρίδας στα προημιτελικά.

2. Κριστίνα Γκάρντα (10 γκολ)

Η Ουγγαρέζα περιφερειακός αποτέλεσε και στους τρεις αγώνες που κλήθηκε να δώσει, σταθερή πηγή σκοραρίσματος για την ομάδα της. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ούτε η Εθνική μας Ομάδα, ενάντια στην οποία η έμπειρη υδατοσφαιρίστρια πέτυχε τρία τέρματα, τα οποία ευτυχώς για εμάς δεν είχαν αντίκρισμα βέβαια στο τέλος εκείνης της αναμέτρησης.

2. Σαμπρίνα Φαν ντερ Σλοτ (10 γκολ)

Η Ολλανδέζα περιφερειακός, επίσης αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πρώτη φάση, βρήκε απέναντι στα δικά μας κορίτσια αρκετούς διαδρόμους. Με αποτέλεσμα να πετύχει τέσσερα τέρματα που την έφεραν (σε καθεστώς ισοβαθμίας) στη δεύτερη θέση των σκόρερ. Στατιστικό που πρέπει να αποτελεί “οδηγό” για οποιονδήποτε αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο άμεσο μέλλον και φιλοδοξεί να “σιγήσει” τη ζέστη της έδρα.

2. Τζούντιθ Φόρτσα (10 γκολ)

Εξετάζοντας την παρουσία της Τζούντιθ Φόρτσα στη λίστα βλέπουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα περιφερειακό η οποία με εφαλτήριο τα αρκετά χρόνια της πλέον στις πισίνες ανοίγει ακόμα περισσότερο το δρόμο προς τις πρώτες θέσεις για ένα από τα ούτως ή άλλως κορυφαία σύνολα της διοργάνωσης.

3. Ελένη Ξενάκη (9 γκολ)

Η Ελληνίδα φουνταριστή είναι η μοναδική συμμετοχή στην πεντάδα που έρχεται από τα δύο μέτρα να φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ. Σημαντικό ρόλο για τη συμπερίληψη της στις πέντε πρώτες αυτής της κατάταξης διαδραμάτισαν τα πέντε τέρματα επί της Κροατίας που ουσιαστικά “ξεκλείδωσαν” την άμυνα της και συνολικά τη συνάντηση, η οποία είχε αίσια έκβαση για την ομάδα μας.

Καταλήγοντας, ευχόμαστε τα γκολ της Έλενας Ξενάκη να πολλαπλασιαστούν και τα κορίτσια μας να φτάσουν το εθνόσημο όσο πιο ψηλά μπορούν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ