Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Carabao Cup: Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Εκπλήρωση της “ειδικής αποστολής” για τη Λίβερπουλ και περισσότερη κατήφεια για την Τσέλσι έφερε το τέλος των πρώτων ημιτελικών του Carabao Cup που για άλλη μια φορά έδωσε χρώμα και “άρωμα” στην κενή αναμονή για την επιστροφή της Premier League.

Μια εβδομάδα που κυλά χωρίς να υπάρχει το Champions League ανάμεσα στα δύο Σαββατοκύριακα που τη διαχωρίζουν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κενό και μίζερο διάστημα για έναν ποδοσφαιρόφιλο. Μια περίοδος που γεμίζει τόσο δύσκολα που δεν της αρκεί ούτε η ήττα της Τσέλσι από τη Μίντλεσμπρο ούτε και η ανατροπή της Λίβερπουλ ενάντια στη Φούλαμ για το Carabao Cup.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν έγινε καλή δουλειά από τους ποδοσφαιριστές. Κάθε άλλο. Οι μεν της Μίντλεσμπρο ειδικότερα κατάφεραν να φτάσουν σε ένα από τα σπουδαιότερα αποτελέσματα τους τη φετινή σεζόν δείχνοντας την απαιτούμενη αμυντική συνέπεια, η οποία ευτυχώς για αυτούς αποτέλεσε μια “επένδυση” που τους έφερε σε θέση νικητή. Καθώς, η ομάδα του Μάικλ Κάρικ δεν χρειάστηκε στο τέλος να ζητήσει πολλά από τις λίγες στιγμές που βρήκε στον αγώνα. Παρά μόνο ένα γκολ που ήρθε από τα πόδια του Χάκνεϊ στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου. Για να μετατραπεί έτσι άλλο ένα βράδυ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σ’ “εφιάλτη”.

Κάτι που δεν ίσχυσε για τον Γιούργκεν Κλοπ. Διότι ο Γερμανός προπονητής είδε την αρμάδα του να κατεβαίνει με το απουσιολόγιο γεμάτος ηχηρές απουσίες και παρόλ’ αυτά επικράτησε της Φούλαμ σε ένα ματς που μόνο εύκολο δεν ήταν. Αφού οι “πρωτευουσιάνοι” του Μάρκο Σίλβα έρχονταν στο “Anfield” έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη με αυξημένες πιθανότητες. Γεγονός που ήταν έκδηλο από τη διάθεσή τους να επιτεθούν που για 69 λεπτά ήταν εντονότατη και μάλιστα υπερτονιζόταν από την κάκιστη παρουσία τους Ράιαν Γκράβενμπερχ στο αντίπαλο κέντρο (10/11 χαμένες μονομαχίες σε 59 λεπτά). Μέχρι που τότε η Λίβερπουλ έγινε αυτό που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και με δύο τέρματα σε τρία λεπτά έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση με γνώμονα και τη δυναμική των ομάδων. Τέλος, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στου Κόντι Γκάκπο και Τζο Γκόμεζ που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δικαιούνται να λένε πως είναι η βραδιά τους. Εφόσον ο πρώτος σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο γύρο στη διοργάνωση και ο δεύτερος έφτασε τα 200 παιχνίδια στα “κόκκινα” καλύπτοντας επαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες τις “τρύπες” που έχουν προκύψει στην άμυνα εξαιτίας των τραυματισμένων συμπαικτών του.

Τα αποτελέσματα

Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0

Χάκνεϊ 37′

Λίβερπουλ – Φούλαμ 2-1

Τζόουνς 68′, Γκάκπο 71′/Γουίλιαν 19′

Δείτε ακόμη:

Carabao Cup: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών και τα ζευγάρια των ημιτελικών

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ