Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σερβία – Ελλάδα: Μπορεί να είναι αργά, αλλά τουλάχιστον βρήκε τον εαυτό της

Το Ζάγκρεμπ που για την Εθνική μας θυμίζει το Σπλιτ, οι μεγαλειώδης αποκρούσεις του Ζερδεβά, ο “super hot” Γεννηδουνιάς και το επικείμενο “deja vu” στην Κροατία.

Σύμφωνα με τα φαινόμενα το εθνικό μας συγκρότημα δεν είναι σε θέση για ακόμα μια φορά να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό μετάλλιο που τόσο λαχταρά. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι αθλητές μας έχουν πέσει επίπεδο. Κάθε άλλο. Αφού μπορεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά να αγωνίζονται για τις θέσεις 5-6 στις πισίνες μιας εκ των μεγαλύτερων δυνάμεων στο χώρο της υδατοσφαίρισης, αλλά το κάνουν έχοντας μεταβάλει πιο πριν την άσχημη εικόνα των προηγούμενων εμφανίσεων. Δείγμα αθλητών με προσωπικότητα που ειναι “κατασκευασμένοι” για το κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος τους.

Το ματς

Το πρώτο οκτάλεπτο είναι απόλυτα ενδεικτικό του πόσο μεγάλη τύχη είναι για το κοινό να βλέπει δύο ομάδες να παλεύουν στην πισίνα για μια διάκριση που ωστόσο δεν είναι κορυφαία. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες έπαιζαν για τις θέσεις 5-8 αφήνοντας τους “εαυτούς” τους ελεύθερους να μας προσφέρουν το καλύτερο ματς που μπορούν βάσει του ταλέντου τους. Αποτέλεσμα αυτού; Μια “ραψωδία” βγαλμένη από τα πιο όμορφα όνειρα των φίλων του αθλήματος, οι οποίοι είδαν Έλληνες και Σέρβους να βρίσκουν στόχο σχεδόν με κάθε τρόπο. Σε μια αλληλουχία γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού αλλά και απο το σημείο του πέναλτι.

Παρόμοιου ύφους ήταν και η συνέχεια. Από την οποία ξεχώρισε η περίτεχνη ενέργεια του Δημήτρη Νικολαΐδη όπου έλαβε την ασίστ του Ντίνου Γεννηδουνιά για να κάνει με μια άκρως περίτεχνη ενέργεια το 6-6 και να δώσει τον τόνο σε μια μάχη που “φούντωνε” όλο και περισσότερο.

Φτάνοντας τις ομάδες σε σημείο που θα μπορούσε να λογίζεται το πικ της απόδοσης τους. Όταν η μία επιτρέπει στην άλλη την επίτευξη μονάχα ενός τέρματος στον παραπάνω.

Για να πάμε μετά στο τέταρτο οκτάλεπτο όπου οι Έλληνες παίκτες έπαιξαν γρήγορα σε κάθε περίσταση και ανταπεξήλθαν ικανοποιητικά στην άμυνα που συνήθως καλούνταν να τα βγάλουν πέρα με παίκτη λιγότερο. Γεγονός που δε τους εμπόδισε παρά ταύτα να πάρουν “κεφάλι” και να κλειδώσουν σχετικά νωρίς μέσα στην περίοδο τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-4, 1-1, 2-4

Σερβία (Νεμάνια Στεβάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ράσοβιτς 1, Ρατζέλοβιτς 1, Λάζιτς 2, Ραντούλοβιτς 2, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς, Μιλόγεβιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς 1, Ράσοβιτς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1.

Επόμενος αγώνας

Η Εθνική μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του Ρουμανία – Μαυροβούνιο και έπαθλο της συνάντησης αυτής θα είναι η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ