Η πέμπτη θέση που μοιάζει πεπρωμένο, ο Ουκρόπινα που δε μας έκανε το κακό του Ντι Σόμα και ο Γεννηδουνιάς που ήταν ο MVP μας στην Κροατία.
Έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης του Ζάγκρεμπ για να δούμε την ομάδα μας να αποδίδει εξαιρετικά στο πίσω αλλά και το μπροστά μέρος της πισίνας την ίδια στιγμή. Ενδεικτικό αυτού τα μόλις 10 γκολ παθητικό μετά από 34 σουτ των Μαυροβούνιων που 19 φορές έπεσαν στο σκόπελο της ελληνικής άμυνας που είτε μπλόκαρε είτε έκλεβε τη μπάλα συνεχώς. Βγάζοντας απόλυτα αληθινά τα λόγια του Θοδωρή Βλάχου που είπε ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της.
Το ματς
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Εθνική μας να μπαίνει με τις “μηχανές” γυρισμένες από την αρχή στο μάξιμουμ. Με τον Ντίνο Γεννηδουνιά και τον Στέλιο Αργυρόπουλο να στέλνουν πολύ γρήγορα το σκορ στο 3-0 κάνοντας τη συνθήκη εξόχως δύσκολη για τους Μαυροβούνιους που αντέδρασαν με τον Ράντοβιτς πριν δουν τους Έλληνες να πετυχαίνουν άλλα τρία γκολ στην κόντρα αλλά και από τα δύο μέτρα μεγαλώνοντας έτσι από νωρίς τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο ιλιγγιώδες 6-2 για το πρώτο οκτάλεπτο.
Για να διαδεχθεί αυτή την επιθετική έξαρση των παικτών μας μια ύφεση κατά την οποία τα τέρματα έρχονταν κυρίως σε καθεστώς παραπάνω και με πέναλτι. Ενώ σε κανονική ροή την τιμητική της είχε η περιφέρεια. Με δύο τέρματα να πετυχαίνονται από ‘κει. Ένα για κάθε πλευρά.
Στα ίδια παρέμεινε η αναμέτρηση και μετά την ανάπαυλα. Μόλις τρία γκολ συνέστησαν το ενεργητικό Ενώ οι πολύ πολύ καλές άμυνες εκατέρωθεν επλήγησαν μόνο όταν έλλειπε άτομο από αυτές και μια φορά από μακριά.
Για να επιστρέψουμε ξανά στην έξαρση των πρώτων λεπτών και σε μια περίοδο που οι δύο ομάδες και κυρίως η ελληνική λειτούργησαν βγάζοντας αυτοματισμούς πολύ χρήσιμους για το άμεσο μέλλον και τη Ντόχα που έρχεται.
Τα οκτάλεπτα: 6-2, 2-3, 1-2, 6-3
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 2, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Γκίλλας 3.
Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Τεσάνοβιτς, Μπρούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Αβέρκα 2, Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς 2, Τ. Ράντοβιτς 1, Ουκρόπινα 2, Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 1.
Δείτε ακόμη:
Σερβία – Ελλάδα: Μπορεί να είναι αργά, αλλά τουλάχιστον βρήκε τον εαυτό της