Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μαγικά… Πόνσε και θρίαμβος με πεντάρα στο Περιστέρι

Ξέσπασμα της ΑΕΚ πάνω… στον Ατρόμητο! Η Ένωση επικράτησε με 5-0 στο Περιστέρι για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Άρη.

Με τον Πόνσε να… ντύνεται Λιβάι Γκαρσία και να πραγματοποιεί χατ-τρικ, η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου με 5-0 στο Περιστέρι, ενώ η Ένωση είδε και τους Κάλενς-Γιόνσον να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Με αυτούς τους τρεις βαθμούς, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν τους 42 στο πρωτάθλημα έχοντας δύο λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να διευρύνει το αήττητο σερί των 13 αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έμεινε στην 8η θέση και τους 23 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο, η Ένωση εξασφάλισε από νωρίς το “τρίποντο” έχοντας σκοράρει τρεις φορές σε 45 λεπτά. Μόλις στο 2ο λεπτό και έπειτα από βαθιά μπαλιά του Πήλιου, ο Πόνσε πάτησε στην περιοχή του Τσιντώτα και με ένα διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1. Ο Αργεντινός διπλασίασε τα τέρματά του και έπειτα από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς νίκησε Τζαβέλλα και Τσιντώτα για να κάνει το 0-2 στο 15′. Είκοσι λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κάλενς και εκείνος με μια ωραία προβολή έκανε το 0-3 στο 35′, δίνοντας ένα σαφές προβάδισμα στην ΑΕΚ για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σάσα Ίλιτς προσπάθησε με τις αλλαγές να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος στο παιχνίδι, αλλά και πάλι η Ένωση ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Άμραμπατ έβγαλε στον Ρότα εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Τσιντώτας απέκρουσε και ο Πόνσε πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το χατ-τρικ και το 0-4 στο 58′. Παρά το ευρύ προβάδισμα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έψαχνε και άλλα γκολ και τελικά βρήκε ακόμη ένα στο 66′. Ο Πήλιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα, αφού χτύπησε στο δοκάρι για το 0-5. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να ξεσπά και με τον μαγικό… Πόνσε να παίρνει μια άνετη νίκη στο Περιστέρι.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46′ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62′ Αθανασίου), Κούντε (46′ Ανγκιέλσκι), Κούεν, Έντερ, Γιουμπιτάνα (63′ Ρομπάιγ), Βαλένσια (63′ Ντριξ), Βέργος

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68′ Φερνάντες), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73′ Πισάρο), Τσούμπερ (73′ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68′ Αραούχο)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Α’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
Β’ Βοηθός: Χασάν Κούλα
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
VAR: Φώτιος Πολυχρόνης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ