Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Australian Open: Η δράση συνεχίζεται – Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Η δράση στο Australian Open συνεχίζεται, με τους διεκδικητές του τροπαίου να έχουν λιγοστέψει και να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο στόχο τους – Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών σε αντρικό και γυναικείο ταμπλό.

Μπορεί να μην υπάρχει ελληνική συμμετοχή, αλλά οι αναμετρήσεις των προημιτελικών στο Australian Open παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους φίλους του τένις.

Από την πλευρά των ανδρών, τα περισσότερα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου τένις έχουν μείνει στην διεκδίκηση του τουρνουά, με τον Τζόκοβιτς να παραμένει το μεγάλα φαβορί για την κατάκτησή του.

Οι υπόλοιπο διεκδικητές θέλουν να κάνουν δύσκολο το έργο του Σέρβου και με τον ανταγωνισμό να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, μένει να δούμε αν και ποιος θα είναι εκείνος που θα τα καταφέρει.

Ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτζ, με τον Αμερικανό Νο12 του κόσμου, να ήταν εκείνος που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά. Το νέο μεγάλο ταλέντο του τένις, Κάρλος Αλκαράθ (Νο2) θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6), ενώ οι δύο Ρώσοι, Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο5) και Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο3) θα αντιμετωπίσουν τους Γιανίκ Σίνερ (Νο4) και Χίμπερτ Χούρκατς (Νο9) αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών στο αντρικό ταμπλό:

1ο ζευγάρι: Ν. Τζόκοβιτς – Τ. Φριτζ (23/01/2024, 5:30 π.μ)
2ο ζευγάρι: Γ. Σίνερ – Α. Ρούμπλεφ (23/01/2024, 11:15 π.μ)
3ο ζευγάρι: Χ. Χούρκατς – Ν. Μεντβέντεφ (24/01/2024, 2:00 π.μ)
4ο ζευγάρι: Α. Ζβέρεφ – Κ. Αλκαράθ (24/01/2024, 2:00 π.μ)

*Να σημειωθεί πως ο νικητής του πρώτου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή από το δεύτερο ζευγάρι.

Στην πλευρά του γυναικείου ταμπλό τώρα, υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, κάτι που δίνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στο να μάθουμε πια θα είναι η τενίστρια που θα κατακτήσει το Austalian Open.

Ήδη δύο από τις μεγάλες διεκδικήτριες, Ίγκα Σφιόντεκ και Ελένα Ριμπάκινα βρίσκονται εκτός της διοργάνωσης, με την Αρίνα Σαμπαλένκα να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η Κόκο Γκοφ είναι εκείνη που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σταματήσει την πορεία της Λευκορωσίδας, ενώ έκπληξη αποτελούν οι Λίντα Νόσκοβα που απέκλεισε τη Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και η Νταϊάνα Γιαστρέμσκα που άφησε εκτός την εξαιρετική και έμπειρη, Βικτόρια Αζαρένκα.

Έτσι λοιπόν, στη φάση των προημιτελικών η Νο2 του κόσμου Αρίνα Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει τη Νο9, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, ενώ η Κόκο Γκοφ (Νο4) καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάρτα Κόστιουκ (Νο37). Τα δύο ζευγάρια που απομένουν, είναι αυτά της Λίντα Νόσκοβα (Νο50) κόντρα στη Νταϊάνα Γιαστρέμσκα (Νο93) και της Τσινγουέν Ζενγκ (Νο15) με την Άννα Καλίνσκαγια (Νο75).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών στο γυναικείο ταμπλό:

1ο ζευγάρι: Α. Καλίνσκαγια – Τ. Ζενγκ (23/01/2024, 2:00 π.μ)
2ο ζευγάρι: Λ. Νόσκοβα – Ν. Γιαστρέμσκα (23/01/2024, 2:00 π.μ)
3ο ζευγάρι: Μ. Κόστιουκ – Κ. Γκοφ (23/01/2024, 4:00 π.μ)
4ο ζευγάρι: Μ. Κρεϊτσίκοβα – Α. Σαμπαλένκα (23/01/2024, 10:00 π.μ)

*Να σημειωθεί πως η νικήτρια του πρώτου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια από το δεύτερο ζευγάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ