Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα ριχθούν στην «μάχη»

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν «αέρας» από το Πανθεσσαλικό, ο «λαβωμένος» Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και το ντέρμπι μεταξύ τους για την 20ης αγωνιστική της Superleague θα είναι «μάχη» κορυφής.

Ο «Δικέφαλος» σε ακόμα μία αναμέτρηση έδειξε την δυναμική του και με εκπληκτικές εμφανίσεις των «μάγων» του επικράτησε εύκολα του ΝΠΣ Βόλου με 1-5 εκτός έδρας. Η νίκη εκτός από σημαντική για την παραμονή των «ασπρόμαυρων» στην κορυφή της SuperLeague είναι και ιστορική, «σπάζοντας» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αποδεικνύοντας ότι κάθε παίκτης μπορεί να προσφέρει με τον δικό του τρόπο στην κατάκτηση του τριπόντου. Η νοοτροπία που έχει περάσει όμως ο προπονητής του ΠΑΟΚ στους παίκτες του είναι η κατάλληλη και η πιο ουσιαστική, κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι διαφορετικά αλλά λέγοντας στις συνεντεύξεις τύπου σχόλια για την αναμέτρηση, που δείχνει ότι δεν θέλουν να πάρουν τα μυαλά των παικτών του «αέρα». Η τακτική αυτή δούλεψε και στο χθεσινό παιχνίδι, με τους Θεσσαλονικείς να τρέχουν στην κόντρα στο 90’+2 δείχνοντας ότι δεν παρατάνε ποτέ το ματς. Μοναδικός στόχος στην αναμέτρηση της Κυριακής (28/01) αποτελεί η καλή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα που θα αφήσει την πιο παραγωγική ομάδα στα γκολ, πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την πλευρά του το «τριφύλλι» μπορεί να «έχασε» δύο ποδοσφαιριστές από τραυματισμό στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα (Βέρμπιτς και Σπόραρ), όμως η ψύχη και το πάθος «μίλησαν» προσφέροντας στους «πράσινους» το τρίποντο με 2-0 σκορ (Αϊτόρ στο 50′, Γεντβάι στο 74′). Η κατάσταση στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι κρίσιμη, με τους τραυματισμούς να αποτελούν το μελανό σημείο της ομάδας αυτή τη στιγμή, ενώ ενδεικτικό της δύσκολης συνθήκης που υπάρχει είναι πως στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό για την φάση των «16» Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, χρησιμοποιήθηκε στο ντεμπούτο του ο διεθνής στόπερ Σαμέτ Ακαϊντίν σέντερ φορ μιας και ήταν νοκ άουτ και ο Ιωαννίδης και ο Γερεμέγεφ. Παρά όμως τα προβλήματα που έχουν «επιτεθεί» στον Παναθηναϊκό, οι μεταγραφές έρχονται και είναι…«βόμβες» μιας και απέκτησε τον Τάσο Μπακασέτα από την Τράμπζονσπορ, αλλά και τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς από την Χετάφε.

Το ντέρμπι αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία με μοναδικό «κρίμα» να αποτελεί το γεγονός πως η Τούμπα θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, με την απόφαση της κυβέρνησης για τα γήπεδα να είναι σε ισχύ μέχρι τον Φεβρουάριο.

Πηγή: Karfitsa.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ