Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Super Cup: Ιστορική «μάχη» για το τρόπαιο

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με στόχο την κατάκτηση του Super Cup (17:00, ΕΡΤ3).

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από νίκη (3-0) κόντρα στον Μίλωνα για την 12η αγωνιστική της Volley League και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς. Οι παίκτες του Γιόνσκο Μιλενκόσκι αναζητούν το πρώτο τους Σούπερ Καπ στην ιστορία τους, μιας και δεν κατάφεραν να το κατακτήσουν τις προηγούμενες χρονιές.

«Αύριο είναι ο αγώνας για τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, διότι το Σούπερ Καπ είναι μία σημαντική διοργάνωση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση, μετά και τον ερχομό των δύο νέων παικτών. Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, και από πλευράς μας θα χρειαστεί να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο βόλεϊ, επειδή ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και τα πάντα είναι πιθανά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει καλύτερα το γήπεδο, αφού είναι η έδρα του, αλλά όταν παίζεις έναν τελικό όλα είναι πιθανά. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», ανέφερε ο προπονητής του «Δικεφάλου».

Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στον Άθλο Ορεστιάδας (3-0) και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της Volley League, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της νίκης και του τροπαίου. Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν το τρίτο τους Super Cup, μετά από αυτά του 2000 και του 2010, στον έκτο τους τελικό.

«Είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Είναι το πρώτο ματς φέτος, στο οποίο θα παλέψουμε για τίτλο. Η ομάδα είναι καλά, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, είχαμε και χρόνο για ξεκούραση. Γνωρίζουμε, ότι ο ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί, έχει αλλάξει κάποιους παίκτες, παίζει καλύτερα. Περιμένουμε ένα σκληρό ματς, όμως είμαστε έτοιμοι για μάχη, είμαστε έτοιμοι για το τρόπαιο», τόνισε ο προπονητής των τυπικά γηπεδούχων Ντανιέλ Καστελάνι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ