Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

UEFA Women’s Nations League: Το πρόγραμμα των play-off και των τελικών

Οι φιναλίστ, οι συμμετέχουσες των play-off και οι πολλές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.

Μπορεί το κυρίως μέρος της δράσης στο UEFA Women’s Nations League να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, όπως και στους άντρες, βρισκόμαστε πλέον στη φάση της διοργάνωσης κατά την οποία κρίνονται τόσο οι άνοδοι ή οι υποβιβασμοί από κατηγορία σε κατηγορία όσο και τελικός νικητής αυτής της πρώτης έκδοσης. Πάμε όμως τώρα να δούμε κάποιες επιπρόσθετες και χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Ποιές χώρες συμμετέχουν στο FINAL 4; 

Στο FINAL 4 συμμετέχουν οι χώρες που ολοκλήρωσαν πρώτες τη διαδικασία των ομίλων στην κορυφαία κατηγορία. Αυτές είναι η Ολλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Ποιές χώρες προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024;

Το συγκεκριμένο Final 4 έχει χαρακτήρα και προ-Ολυμπιακού τουρνουά. Με το Παρίσι να είναι το έπαθλο για το ζευγάρι του τελικού. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως από τη διαδικασία εξαιρείται η Γαλλία. Ως διοργανώτρια έχει προκριθεί ήδη οπότε αν είναι μια από τις συμμετέχουσες του τελικού τότε αυτόματα θα δοθεί ένα έξτρα εισιτήριο στο νικητή του αγώνα για την τρίτη θέση.

Ποιες χώρες συμμετέχουν στα play-offs ανόδου/υποβιβασμού;

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Καθότι οι τρίτοι κάθε ομίλου της πρώτης κατηγορίας θα διεκδικήσουν την παραμονή τους απέναντι στους δεύτερους κάθε ομίλου της δεύτερης κατηγορίας, οι όποιοι αποσκοπούν σε δίκη τους άνοδο. Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με την τρίτη κατηγορία, ισχύει ότι και παραπάνω. Αφού οι δεύτεροι κάθε ομίλου της θα ανταγωνιστούν τους τρίτους της δεύτερης προκειμένου να πετύχουν την άνοδο τους στο επόμενο “σκαλοπάτι”.

Ας κάνουμε τώρα τα πράγματα και λίγο πιο συγκεκριμένα. Την παραμονή στις κατηγορίες τους θα προσπαθήσουν από τα παρακάτω ζευγάρια να πετύχουν το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Σουηδία από το πρώτο γκρουπ. Ενώ αντίστοιχα την άνοδο θα φιλοδοξούν να πετύχουν η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Για να φτάσουμε έτσι και στις μονομαχίες του δεύτερου με το τρίτο “tier” όπου οι χώρες χωρίζονται ως εξής: Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβακία και Ουκρανία προσδοκούν να διατηρήσουν τη θέση τους στη League B. Εν αντιθέσει με το Μαυροβούνιο, τη Λετονία και τη Βουλγαρία που παίζουν για την είσοδο τους στο πάνω “πάτωμα”.

Ποιές χώρες έχουν κερδίσει ήδη την άνοδο;

Τον “σκόπελο” των play-offs απέφυγαν οι Ιρλανδία, Φινλανδία, Πολωνία και Τσεχία από τη δεύτερη κατηγορία. Για να καλυφθούν οι θέσεις τους από τη Μάλτα, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ.

Ποιές χώρες έχουν υποβιβαστεί;

“Step down” καλούνται να κάνουν η Σκωτία, η Πορτογαλία, η Ουαλία και η Ελβετία από την πρώτη κατηγορία. Στη συνέχεια, τη δεύτερη καλούνται να αποχαιρετήσουν η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Λευκορωσία. Ενώ στη θέση τους θα παραμείνουν οι χώρες που τερμάτισαν τελευταίες στους ομίλους της τρίτης κατηγορίας.

Τα ζευγάρια των play-offs

Για την πρώτη κατηγορία

23/02 Βοσνία Ερζεγοβίνη – Σουηδία 14:00

23/02 Σερβία – Ισλανδία 17:00

23/02 Ουγγαρία – Βέλγιο 18:45

23/02 Κροατία – Νορβηγία 19:00

 

28/02 Νορβηγία – Κροατία 19:00

28/02 Σουηδία – Βοσνία Ερζεγοβίνη 19:30

28/02 Βέλγιο – Ουγγαρία 21:00

28/02 Ισλανδία – Σερβία *Δεν έχει οριστεί

 

Για τη δεύτερη κατηγορία

21/02 Μαυροβούνιο – Βόρεια Ιρλανδία 15:00

21/02 Λετονία – Σλοβακία *Δεν έχει οριστεί

21/02 Βουλγαρία – Ουκρανία 16:00

 

28/02 Βόρεια Ιρλανδία – Μαυροβούνιο 21:00

28/02 Σλοβακία – Λετονία *Δεν έχει οριστεί

28/02 Ουκρανία – Βουλγαρία *Δεν έχει οριστεί

 

Οι ημιτελικοί

23/02 Ισπανία – Ολλανδία 22:00

23/02 Γαλλία – Γερμανία 22:00

 

Το παιχνίδι της τρίτης θέσης

28/02 Η1 – Η2

 

Ο Τελικός

28/02 Ν1 – Ν2

*Ο αγώνας για την τρίτη θέση και ο τελικός θα διεξαχθούν είτε στην Ισπανία είτε στην Ολλανδία. Το αποτέλεσμα προέκυψε κατόπιν κλήρωσης.

Δείτε ακόμη:

UEFA Women’s Nations League: Τα αποτελέσματα της 5ης και της 6ης αγωνιστικής

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ