Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ατλέτικο για κούπα με λυτρωτή Ντεπάι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεπέρασε το εμπόδιο της Σεβίλλης (1-0) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του “Copa del Rey” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα!

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, είχε τις κλασικές ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας στα πόδια της συνεχώς, ωστόσο δεν έβρισκε με τίποτα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Την μεγαλύτερη ευκαιρία την απώλεσε ο Γκριεζμάν στο 26′ όταν από την άσπρη βούλα γλίστρησε και έστειλε την μπάλα πολύ άουτ, μη μπορώντας να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του, στην σημαντικότερη στιγμή του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι “Ροχιμπλάνκος” δεν άλλαξαν το πλάνο τους, διατηρούσαν την μπάλα στην κατοχή τους και έψαχναν το πολυπόθητο γκολ, ωστόσο οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές και οι παίχτες του Τσόλο έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι. Ένα ανάποδο “ψαλίδι” του Γκριεζμάν που έφυγε λίγο άουτ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ατλέτι έως το 66′ και από εκεί και έπειτα το παιχνίδι άλλαξε. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Κορέα και Ντεπάι και απέσυρε τους Μοράτα και Γκριεζμάν, κάνοντας έτσι την ομάδα του πιο γρήγορη, κινητική και επικίνδυνη. Έτσι, φτάσαμε στο 79′ όταν ο Κορέα έπειτα από πάσα του Γιορέντε (επίσης αλλαγή) έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, και γύρισε την μπάλα στον Ντεπάι, ο οποίος με προβολή προ του Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους “Κολτσονέρος” μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Ενδιάμεσα η Ατλέτικο είχε και δύο ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ, ένα από τον Γκριεζμάν και ένα από τον Ντεπάι. Στην συνέχεια η Σεβίλλη αναγκάστηκε να ανεβάσει τις γραμμές της και να παίξει πιο ψηλά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο 85′ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σέρχιο Ράμος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ δεν μπόρεσε με προβολή από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία των Σεβιγιάνων στο ματς. Στην εκπνοή η Ατλέτικο γλίτωσε την “ανακοπή” όταν ο ρέφερι Μανθάνο έδειξε πέναλτι για παράβαση του Μπάριος, ωστόσο έπειτα από επέμβαση του VAR ο διαιτητής πήρε την αρχική του απόφαση πίσω.

Το τελικό σφύριγμα ήχησε ηδονικά στα αυτιά του Ντιέγκο Σιμεόνε και πλέον οι “Ροχιμπλάνκος” φουλάρουν για τον τίτλο, περνώντας στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά έπειτα από το 2017. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα και η Ατλέτικο χωρίς τις Μπάρτσα και Ρεάλ στην μέση κάνει όνειρα για την κούπα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ