Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει, δε σκοτώνει» θα εμφανίζεται σε στάσεις ΜΜΜ

Η δομή «Εις το Όνομα του Άλκη» διοργανώνει δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οπαδική βία, μια εβδομάδα πριν από την 1η Φεβρουαρίου, όταν δολοφονήθηκε από χούλιγκαν ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει, καλούμε όλους τους πολίτες, όπου και αν βρίσκονται, εντός και εκτός Ελλάδας, να συμμετάσχουν σε όποια δράση μπορούν και να τις προωθήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη μία εβδομάδα πριν την 1η Φεβρουαρίου:

1. Καλεί (στα πλαίσια της 1ης Φεβρουαρίου ως, άτυπης ακόμη, Πανελλήνιας ημέρας Φιλάθλου/Οπαδού) φιλάθλους και οπαδούς διαφορετικών ομάδων (αλλά και συλλογικότητες) να φωτογραφηθούν μαζί, φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους και να στείλουν τις φωτογραφίες στο inbox ή στο email: info@inthenameofalkis.com ή να ανεβάσουν στα social με το hashtag #WeBecomeOneForAlkis, έτσι ώστε να γίνει η ανάρτηση από τη Δομή όλων αυτών των φωτογραφιών με σκοπό τη δημιουργία ενός κύματος ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων.

2. Ενόψη της δημιουργίας μίας νέας ενότητας στην ιστοσελίδα www.inthenameofalkis.com με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ και ανάρτησης τους στα social media της Δομής καλεί φιλάθλους και οπαδούς να μας στείλουν στο info@inthenameofalkis.com αντίστοιχες ιστορίες που, τυχόν, έχουν ζήσει. Η 1η ιστορία που θα δημοσιοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, θα είναι ενός αθλητή που φόρεσε τη φανέλα 2 δημοφιλών (και ανταγωνιστικών) συλλόγων. Θα ακολουθήσουν ιστορίες συνύπαρξης οπαδών.

3. Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, την 1η Φεβρουαρίου σε όλες τις στάσεις με τηλεματική του ν. Θεσσαλονίκης θα εμφανίζεται το μήνυμα “Γινόμαστε ένα για τον Άλκη. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ”.

4. Σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ θα εμφανιστεί στατική ηλεκτρονική αφίσα της Δομής με κύριο μήνυμα “Γινόμαστε ένα ενάντια στην οπαδική βία. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” σε όλο το δίκτυο του Μετρό και Τραμ του Ν. Αττικής.

5. Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ θα εμφανιστεί στατική ηλεκτρονική αφίσα της Δομής με κύριο μήνυμα “Γινόμαστε ένα ενάντια στην οπαδική βία. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” μέσα σε όλα τα Λεωφορεία και Τρόλευ του Ν. Αττικής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όπου και αν βρίσκονται, εντός και εκτός Ελλάδας, να συμμετάσχουν σε όποια δράση μπορούν και να τις προωθήσουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΜΕ να γίνουν αρωγοί και να μας δώσουν το βήμα, έτσι ώστε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, μία οργάνωση Εθελοντών που προήλθε από την Κοινωνία των Πολιτών να μπορέσει να επικοινωνήσει στη βάση της κοινωνίας τις δράσεις και ενέργειες της.

Ενέργειες που αποσκοπούν στο να μετατρέψουν το μονοπάτι της ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ που χαράσσουμε, σε λεωφόρο.

Πηγή: Karfitsa.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ